FETÖ'cü Enes Kanter'in Babası Mehmet Kanter Yarın Hakim Karşısına Çıkacak

NBA'de forma giyen FETÖ firarisi basketbolcu Enes Kanter'in babası eski öğretim üyesi Mehmet Kanter yarın "silahlı terör örgütü üyeliği"nden yargılanacak

17.06.2019-13:05 - (Son Güncelleme: 17.06.2019-12:59)

NBA'de oynayan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) firarisi basketbolcu Enes Kanter'in babası eski öğretim üyesi Mehmet Kanter, hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla açılan davada yarın ilk defa hakim karşısında duracak.

İstanbul Medeniyet Üniversitesi'nden ihraç edilen Kanter, Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma doğrultusunda hazırlanan iddianameyi kabul eden Tekirdağ 2. Ağır Ceza Mahkemesince yargılanacak.

İddianamede, sanığın Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ), KHK ile ihraç edildiği İstanbul Medeniyet Üniversitesi ve Van 100. Yıl Üniversitesi'nde örgüt adına eylemlerde bulunduğu, NKÜ'de örgüt içinde "imam" olarak görev alan örgüt üyelerine yüksek lisans kadrosu açtığı belirtiliyor.

Söz konusu iddianamede "Şüphelinin diğer FETÖ şüphelileri ile irtibatına ilişkin tespitler" adıyla yer alan bölümde şu tespitlerde bulunuluyor:

"Şüphelinin, 127 FETÖ şüphelisi ile görüşmüş olduğu, bunlardan 54'ünün ByLock kullanıcısı olduğu, bu suretle şüphelinin olağanın çok üzerinde bir sayı ve farklı meslek gruplarındaki FETÖ irtibatlı kişilerle görüşmesinin olması karşısında, şüphelinin FETÖ ile organik bağının ortaya çıktığı kabul edilmiştir.

Şüphelinin FETÖ mahrem yapılanması içindeki silsile eylem ile üniversitede göreve getirilmek suretiyle örgüt ile organik iradi bağını ve bu bağa ilişkin kastını ortaya koyduğu tespit edilmiştir. Bu şekilde şüphelinin silahlı terör örgütünün ideolojisini benimsediği, eylem ve faaliyetlerinde süreklilik, çeşitlilik ve yoğunluk bulunduğu görülmekle şüphelinin silahlı terör örgütü FETÖ'nün hiyerarşik yapısına dahil bir örgüt üyesi olduğu anlaşılmıştır. "

10 SENEYE KADAR HAPSİ İSTENİYOR  

İddianamede, sanık Mehmet Kanter'in "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 5 seneden 10 seneye kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal