FETÖ'cü Akın İpek'in El Konan Şirketinde 17-25 Aralık Belgeleri Çıktı

FETÖ'ye bağlı olduğu bilinen iş insanı Akın İpek'in el konan şirketi olan Koza-İpek Holding'te 17-25 Aralık 2013'te yapılan hükümeti devirmeye dönük operasyonlarının belgeleri ortaya çıktı.

12.12.2018-11:54 - (Son Güncelleme: 12.12.2018-11:41) FETÖ'cü Akın İpek'in El Konan Şirketinde 17-25 Aralık Belgeleri Çıktı

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi yargı üyeleri tarafından 17-25 Aralık 2013'te yapılan hükümeti devirmeye dönük operasyonlarının belgeleri, örgütün tepe idarecilerinden firari Hamdi Akın İpek'in TMSF'ye devredilen firması Koza-İpek Holding'de meydana çıktı.

SES VE HTS KAYITLARI ŞİRKET BİLGİSAYARINDA BULUNDU

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görülen FETÖ "çatı davası"nın firari sanığı İpek'in el konulan firması Koza-İpek Holding'de gerçekleştirilen aramada toplanan dijital materyaller ile alakalı inceleme raporunda, 17-25 Aralık 2013'teki hükümeti devirmeye dönük operasyonlara ait ses kayıtları, fiziki takip tutanakları ve HTS kayıtlarının şirket bilgisayarlarında bulunduğu bildirildi.

GENEL MÜDÜR HASIRCIOĞLU'NUN ODASINDAN ÇIKTI

Raporda, Koza-İpek Holding'in Ankara'daki merkezinde gerçekleştirilen aramalarda geçmişte genel müdür olarak görev yapan Ali Serdar Hasırcıoğlu'nun odasında ele geçirilen dijital materyallerin incelendiği, materyaller içinde fezleke durumunda düzenlenmiş olan 17 Aralık operasyonuna yönelik çok sayıda ses kaydı, fiziki takip tutanağı ve HTS kaydı olduğu bildirildi.

DİJİTAL ORTAMDA SAKLANDIĞI BELİRTİLDİ

"Hizmete özel" ve "gizlilik dereceli" olan belgeleri, Hasırcıoğlu'nun bilgisayarında bulunmasının "yaşamın olağan akışına aykırı" olduğu bildirilen raporda, soruşturma belgelerinin yasal olmayan yollardan toplanarak dijital ortamda saklandığı bildirildi.

Söz hususu operasyonu yapan savcıların örgütle bağına da değinilen raporda, evrakların örgüt üyeleri tarafından Koza-İpek Holding'e ve Hasırcıoğlu'na ulaştırılmış olabileceği bildirilerek, "FETÖ'ye yakın olarak tanınan haber sitelerinde ve ulusal medyanın soruşturmalarda ismi geçen şahıslarla alakalı yapmış oldukları haberleri bu bilgi notundan elde ederek ulusal basına aktarılmış olabileceği düşünülmektedir." denildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal