FETÖ Üyeleri ABD'de Kilisede Toplanıyor

ABD'nin New Jersey eyaletinde ikamet eden bazı FETÖ üyelerinin, düzenli olarak gittikleri bir kiliseyi toplanma mekanına çevirdikleri gün yüzüne çıktı.

14.06.2018-15:44 - (Son Güncelleme: 14.06.2018-15:56)

ABD’nin New Jersey eyaletinde Cliffside Park semtinde her akşam toplanan FETÖ üyeleri, AA ekibi tarafından görüntülendi.

New Jersey’de yaşayan birçok FETÖ mensubunun, 10 dakikalık yürüyüş mesafesinde Türk toplumuna ait Bergen Diyanet Cami Kültür Merkezi bulunmasına rağmen Trinity Episcopal Kilisesi’ni tercih etmesi dikkatlerden kaçmadı.

GÜNDÜZ ABD BAYRAĞINI ÖPÜYOR, GECE KİLİSEYE GİDİYOR

Kiliseye gidenler arasında, FETÖ darbe teşebbüsünün kritik ismi firari Adil Öksüz’ün kayınbiraderi Abdulhadi Yıldırım'ın işyerinde Amerikan bayrağını öpen Türk çalışanının da yer aldığı kayıt altına alında.

Abdulhadi Yıldırım'ın New Jersey eyaletinin Manhattan manzaralı Edgewater semtindeki lüks oto satışı ve tamiri yapılan dükkanında, Abdulhadi Yıldırım’ın önce kendisinin Amerikan bayrağını öptüğü, sonra yanındaki yeşil tişörtlü çalışanına öptürdüğü objektiflere yansımıştı. Öksüz’ün kayınbiraderi Yıldırım’ın aynı çalışanı daha sonra ABD bayrağını eline alarak coşku bir şekilde sallamıştı.

KİLİSENİN ANAHTARI FETÖ ÜYELERİNDE

Arabalarını kilisenin özel otoparkına bırakan FETÖ üyelerinin, hiçbir sorumlunun bulunmadığı kapalı durumdaki kilise kapısını bizzat kendilerinin anahtarla açtıkları ve ana ayin salonunda bir araya geldikleri ortaya çıktı.

Bu arada kiliseye gelişleri sırasında darbeci FETÖ mensuplarında birinin, girişte bekleyenlere nizami şekilde asker selamı vermesi dikkatlerden kaçmadı.

FETÖ üyelerinin, dışarıdan da sesi duyulabilen konuşmalarını tamamlamasının sonrasında kilisenin ışıklarını söndürüp kapıyı kilitleyerek kiliseden ayrılmaları görüntülendi.

FETÖ ÜYELERİNİN GEÇMİŞTEN BU YANA KİLİSEYLE YAKIN İLİŞKİSİ VAR

Görüşme mevziisine çevrilen kilise ile FETÖ üyeleri geçmişten beri kuvvetli ilişkilere sahip.

FETÖ’nün ABD’deki çatı örgütlerinden Türk Kültür Merkezi’nin New Jersey şubesinin internet sitesinde FETÖ mensuplarının Trinity Episcopal Kilisesini ziyaretleri ve katıldıkları ortak etkinliklere dair bilgi ve fotoğraflar bulunuyor.

Sitede FETÖ mensuplarının 26 Ocak 2015 tarihinde kilise papazı Willie J. Smith’in yanına giderek;  dostluk yemeği, Türkiye’ye seyahat, pazar ayini ve kahvaltı organizasyonlarına katılım konusunu konuştukları bilgisi de yer alıyor.

Öte yandan darbeci FETÖ’nün kapatılan İngilizce gazetesi Today’s Zaman’ın yazarlarından Arzu Kaya Uranlı ve Zaman Amerika internet sitesinin Genel Yayın Yönetmeni Sıtkı Özcan gibi bazı FETÖ üyelerinin kilisede katıldıkları ortak etkinliklerin fotoğraflarına yer veriliyor.

 Katolik kiliselerine göre daha liberal ve dinler arası diyaloğa açık olmasıyla tanınan Trinity Episcopal Kilisesi’nin kendi internet sitesinde terör örgütü ile ilişkileri açıkça gösteren içerikler bulunuyor.

İnternet sitesinde, New Jersey bölgesindeki Yahudiler ve Türkler arasındaki "dinler arası diyalog" ilişkisine devam edildiği ifade ederken, FETÖ mensuplar ve kilisenin müşterek gerçekleştirdiği dinler arası şükran günü ve aşure günü kutlamaları gibi çeşitli etkinliklerin görünütler görülebiliyor.

 Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal