FETÖ Sanığından Mahkemede Sert Çıkış

Yargıtay 9. ceza dairesinde Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliğinden yargılanan eski yargıtay üyesi Hüseyin Güngör Babacan, sert çıkışları nedeniyle duruşma salonundan çıkarıldı, mahkeme heyetini de tehdit etti

18.10.2018-19:06 - (Son Güncelleme: 18.10.2018-18:46) FETÖ Sanığından Mahkemede Sert Çıkış

FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişimi sonrası meslekten ihraç edilen ve tutuklanan eski Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay ile Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyelerinin yargılanma süreci devam ediyor.


İlk derece mahkemesi sıfatıyla Yargıtay 9. Ceza Dairesince, Yargıtay ek binadaki salonda görülen duruşmaya sanık eski Yargıtay üyesi Hüseyin Güngör Babacan ile avukatı ve yakınları katıldı.

Duruşmada ilk önce dosyaya gelen yazı cevapları ve belgeler okundu,ardından Yargıtay Cumhuriyet Savcısı'na söz verildi.

 ''KONUŞMA ÜSLUBUNA DİKKAT ET'

Tam bu sırada sanık Babacan'ın ''Bir Dakika'' diyerek araya girmesiyle Mahkeme Başkanı Maruf Alikanoğlu kullandığı üslub nedeniyle sanığa tepki gösterdi.

Alikanoğlu, "Sen Yargıtay üyeliği yapmış adamsın, nasıl böyle müdahale edersin. Sonra söz vereceğim, konuşma üslubuna dikkat et." diyerek uyarıda bulundu.

'NASIL OLSA SİZİ YARGILAYACAĞIZ BİZ'


Sanık Babacan ise heyete bağırarak tepkisini şu şekilde gösterdi; "Beni azarlayamazsın, ben Yargıtay üyesiyim. Reddi hakim talebimi değerlendireceksiniz." Bunun üzerine, Mahkeme Başkanı Alikanoğlu, sanığın tavırları nedeniyle duruşmadan çıkarılmasına karar verildiğine hükmetti. Sanık Babacan duruşma salonundan çıkarken, "Tahliye de talep etmiyorum, nasıl olsa sizi yargılayacağız biz." dedi.

Sanığın salondan çıkarılmasının ardından avukatları savunma yaptı. Sanığın reddi hakim talepli dilekçesi de heyete verildi.

Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Mutahhar Keleşoğlu, duruşmayı uzatmaya yönelik olduğundan sanığın reddi hakim talebinin kabul edilmemesini istedi.

Verilen aranın ardından mahkeme heyeti sanığın reddi hakim talebini reddetti ve tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal