FETÖ Kaçağı Hakan Şükür'ün Babası, Örgüte Yardımdan Hapis Cezası Aldı

FETÖ'ye yakınlığı ile tanınan ve ABD'ye kaçan eski futbolcu Hakan Şükür'ün babası Selmet Şükür, FETÖ'ye destek kabahatinden üç sene bir ay 15 gün hapis cezası verildi. Mahkeme aynı zamanda, Selmet Şükür'ün mal varlıklarına getirilen tedbiri kaldırdı.

19.01.2021-17:57 - (Son Güncelleme: 19.01.2021-17:57) FETÖ Kaçağı Hakan Şükür'ün Babası, Örgüte Yardımdan Hapis Cezası Aldı

Sakarya'da, eski futbolcu ve milletvekili FETÖ kaçağı Hakan Şükür'ün babası Selmet Şükür, "Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yardım" kabahatinden üç sene bir ay 15 gün hapis cezası verildi. Sakarya 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuksuz zanlı Selmet Şükür katılmadı.

Mahkemede konuşan zanlı avukatları, cumhuriyet savcısının mütalaasına katılmadıklarını ifade ederek, kabahat isnadının esas dayanaklarından gizli şahidin mahkemeye getirilemediğini ve şahit koruma programından da çıkarıldığını belirtti.

Müvekkilleri ile ilgili resmi makamlardan alınarak mahkeme kuruluna sunulan raporlarda hiçbir suç etkeni ile karşılaşılmadığını belirten müdafi avukatları, Selmet Şükür'ün yargılanmasının tek sebebinin oğlu Hakan Şükür olduğunu öne sürerek, zanlının beraat etmesini ve mal varlıkları üzerindeki tedbirin kaldırılmasını istedi.

Hükmü açıklayan mahkeme kurulu, zanlı ile ilgili "terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla dava açılmışsa da fiillerinin "örgüte yardım" çerçevesinde olduğuna karar vererek, Selmet Şükür'ü üç sene bir ay 15 gün hapis cezası verdi.

Zanlının mal varlıklarının müsadere edilmesi isteğinin de reddine karar veren kurul, Şükür'ün mal varlıkları üzerindeki ihtiyati önlemlerin kaldırılmasına karar verdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal