FETÖ İtirafçıları Konuşuyor! Şemalar Oluşturuldu

FETÖ'ye yönelik yürütülen çalışmalarda itirafçıların söyledikleri ve oluşturulan şemalar örgütün çökmesini hızlandırıyor.

09.04.2018-21:28 - (Son Güncelleme: 09.04.2018-21:11) FETÖ İtirafçıları Konuşuyor! Şemalar Oluşturuldu

FETÖ adına çalışmalarda bulunduğu belirlenen zanlıların verdiği ifadelerden yola çıkılarak FETÖ'nün birçok yapılanması tek tek ortaya çıkarılıyor.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmalar dahilinde, daha önce alınan ifadeler doğrultusunda Kasım 2017'den bu yana FETÖ şemasının askeri yapılanmasında yer aldıkları belirlenen ve FETÖ’nün askeri personel içerisine sızdırdığı kişilere "mahrem imamlık" yaptığı belirlenen 207 zanlı polis tarafındanyakalandı.

FETÖ ÇÖZÜLÜYOR

Zanlıların ifadeleri doğrultusunda da örgütün Türk Silahlı Kuvvetleri'nde ki gizli yapılanmasında yer alan 952 TSK personeli gözaltına alındı. Zanlılardan 408'i itirafçı olarak kendilerini nasıl sakladıklarına ilişkin öenmli bilgiler verirken, 196 kişi tutuklandı.

Etkin pişmanlıktan faydalanan kişilerin verdiği ifadeler kapsamında çıkarılan örgüt şemasının, firari Adil Öksüz ve tutuklu bulunan Kemal Batmaz'a kadar uzandığı, bu kişiler hakkında elde edilen bilgilerin ilgili savcılıklara gönderildiği belirtildi.

ÇİZİLEN ŞEMALAR SIRLARI ÇÖZDÜ

Özellikle itirafçı olan kişilere gösterilen detaylı şemalar, bu kişilerin FETÖ’nün sırlarını konuşmasında da kritik rol oynadı. Şemayı gören FETÖ/PDY mensubu zanlılar, kendilerinin şema kapsamında yapılanmanın hangi mertebesinde yer aldığını, başka kimlerin olduğunu söyledi.

FETÖ şemasını hazırlamak için adeta çay kaşığıyla toprak kazan emniyet güçleri, örgütün gizliliği öncelik örgütün kilit pozisyonlarında görev alan kişiler belirlendi.

FETÖ’nün sivil yapılanmasını oluşturan pozisyonların, bölge imamına bağlı olan il imamının, örgüt lideri ve yönetim kadrosu tarafından kararların aynen uygulanması için il yapılanmasının en son hücre yapılanmasına kadar gönderildiği, il imanının altında eyalet imamlarının olduğu, onun altında ise büyük bölge imamının, ardından küçük bölge imamının ve ona bağlı olan öğrenci (ışık) evlerinin bulunduğu, bu örgütlenmede yer alan FETÖ’cü sayısının ise illerin durumuna göre  değişkenlik gösterildiği bilgisine ulaşıldı.

Eğitim örgütlenmesinin bir kolu olan "gezici doktor"un işinin, her dönem polis ve askeri okulların bulunduğu illeri dolaşarak ilin eğitim danışmanı ve ser doktorlarıyla bir araya gelmek, bu kişilere bağlı öğrenciler hakkında bilgi edinip, bir nevi doktor ve ser doktorları kontrol edip incelemek olduğu tespit edildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal