FETÖ Firarisi Akın İpek Londra'da Gözaltına Alındı

FETÖ'nün en önemli isimlerinden birisi olan Koza İpek Holding sahibi Akın İpek, Türkiye'nin iade talebinin ardından Londra'da gözaltına alındı.

21.07.2018-15:33 - (Son Güncelleme: 21.07.2018-15:27) FETÖ Firarisi Akın İpek Londra'da Gözaltına Alındı

İngiltere İçişleri Bakanlığı, Türkiye'nin iade isteği ardından FETÖ firarisi Akın İpek'in gözaltına alındığını duyurdu.

GÖZALTINA ALINDI

TRT Haber'in aktardığına göre Akın İpek gözaltına alındı. İngiltere İçişleri Bakanlığı, Türkiye'nin iade isteği ardından FETÖ firarisi Akın İpek'in gözaltına alındığını duyurdu.

YAKALAMA KARARI VARDI

FETÖ çatı davasının firari sanığı Koza Holding eski idarecisi Hamdi Akın İpek, kardeşi Cafer Tekin İpek ile annesi Melek İpek'in de içlerinde olduğu 45 sanığın yargılandığı Koza İpek Holding davasının da sanıkları içinde bulunuyor. Firari Akın İpek için yakalama kararları vardı.

FİRARİ SANIK, LONDRA'DA GÖRÜNTÜLENMİŞTİ

FETÖ'nün firari sanığı ve eski Koza Holding idarecisi Hamdi Akın İpek, Londra'da kameralara yakalandı. 15 Temmuz FETÖ darbe kalkışmasının sonrasında, bulunduğu İngiltere'nin başkenti Londra'dan gelmeme kararı aldığını ilan eden Akın İpek, şehirdeki 3 ofisinde ve kendi soyismini plakasında taşıyan lüks otomobili ve şoförüyle görüntülendi.

ANAYASA MAHKEMESİNE BAŞVURMUŞTU

İpek, "terör örgütü idareciliği, terörizmin finansmanı, zimmet ve terör örgütü propagandası yapmak" suçlamaları ile hakkında açılan ceza soruşturması esnasında verilen, arama, el koyma ve kayyum atama kararları sebebiyle adil yargılanma ve mülkiyet hakları ile ifade ve basın özgürlüğünün ihlal edildiği iddiasıyla Anayasa Mahkemesine başvuru yapmıştı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal