FETÖ Elebaşının Manevi Oğluna 30 Yıl Hapis Cezası Verildi

FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'in manevi olduğu belirlenen Ferhat Küçük'ün 3 ayrı suçtan 30 sene hapisle cezalandırılmasına karar verildi.

13.09.2018-15:44 - (Son Güncelleme: 13.09.2018-15:47) FETÖ Elebaşının Manevi Oğluna 30 Yıl Hapis Cezası Verildi

Şanlıurfa'da FETÖ/PYD davasında örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in manevi oğlu olan ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin sözde Şanlıurfa bölge sorumlusu olarak suçlanan Ferhat Küçük, 30 sene hapis cezasına çarptırıldı. Şanlıurfa 6. Ağır Ceza Mahkemesindeki karar duruşmasına tutuklu yargılanan eski öğretmen Ferhat Küçük ile avukatları katıldı.

SUÇLAMALARI REDDETTİ

Savunmasında FETÖ'yle alakasının olmadığını iddia eden sanık Küçük, hakkındaki suçlamaları kabul etmedi.

'VEDAT' KOD ADINI KULLANDIĞI TESPİT EDİLDİ

Cumhuriyet savcısı, esas hakkındaki mütalaasında, itirafçıların ifadeleri çerçevesinde sanığın örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in manevi oğlu olarak isimlendirildiğini ve örgüt içinde "Vedat" takma ismini kullandığının belirlendiğini söyledi.

Öğretmen olan sanığın örgütün "mahrem" örgütlenmesinde yer aldığının kanıtlar ve yazışmalarla ortaya çıktığını anlatan savcı, sanığın Türk Silahlı Kuvvetlerinin Şanlıurfa, Gaziantep ve Adıyaman sorumlusu olduğunun belirlendiğini bildirdi.

KPSS CEVAPLARININ ULAŞMASIYLA SINAVI KAZANMIŞ

Örgüt üyeleri tarafından sanığa 2010 Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) öncesi soruların verilmesi sayesinde sınavı kazandığının belirlendiğine dikkati çeken savcı, sanığın örgüt idareciliği, kamu zararına dolandırıcılık ve resmi belgede sahtecilik suçlamalarından cezalandırılmasını istedi.

3 AYRI SUÇTAN CEZA ALDI

Mahkeme heyeti, sanığa "silahlı terör örgütü yöneticiliği" suçundan 18 sene, "Kamu zararına dolandırıcılık" suçundan 7 sene 6 ay ve 10 bin lira para cezası ile resmi belgede sahtecilik suçundan 4 sene 6 ay hapis cezası vererek tutukluluk durumunun devamına karar verdi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal