FETÖ Elebaşının Kardeşinin Cezası Belli Oldu!

FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'in kardeşi Kutbettin Gülen'in cezası belli oldu. Gülen 10 yıl 6 ay hapis cezası ile cezalandırıldı.

01.10.2018-19:12 - (Son Güncelleme: 01.10.2018-19:37) FETÖ Elebaşının Kardeşinin Cezası Belli Oldu!

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in kardeşi Kutbettin Gülen'e 10 sene 6 ay hapis cezası verildi.

SALONDA SANIĞIN AVUKATLARI HAZIR BULUNDU

İzmir 14. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, sanık Kutbettin Gülen, tutuklu olduğu Denizli T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumundan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Salonda sanığın avukatı da hazır bulundu.

GAZETE VE DERGİLERE ABONELİK İÇİN BASKI KURDUĞU İLERİ SÜRÜLDÜ

Tanık M.P, kapatılan Çağlayan Matbaasında görev yaptığı dönemde, idareciler tarafından, örgüte bağlı gazete ve dergilere abone olmayan personellerin yerlerinin değiştirildiğini, Kutbettin Gülen'in de kendisini odasına çağırarak aynı baskıyı kurduğunu iddia etti.

BANK ASYA'YA TERÖRİSTBAŞI'NIN TALİMATI İLE PARA YATIRILDI

Duruşma savcısı, kapatılan Bank Asya'ya Fetullah Gülen'in emri ile para yatırdığı öne sürülek sanıkla alakalı, önceki celsede tanık olarak ifade veren Nurettin Veren'in kolluktaki beyanının daha ayrıntılı olduğunu ve buna itibar edilmesi gerektiğini söyleyerek, yargılama aşamasında toplanan kanıtlar da dikkate alınarak Kutbettin Gülen'in "Silahlı terör örgütü üyesi olma" suçundan cezalandırılması ve tutukluluk durumunun sürmesine karar verilmesi doğrultusunda mütalaa verdi.

Mahkeme heyeti, "Silahlı terör örgütü üyesi olma" suçundan 7 sene hapis cezası verdiği Kutbettin Gülen'in bu cezasını Terörle Mücadele Kanunu'nun (TMK) alakalı maddesi uyarınca yarı oranında artışla 10 sene 6 aya çıkararak tutukluluk durumunun devamına karar verdi.

DAVA SÜRECİ

İzmir'de 2 Ekim 2016'da, Fetullahçı Terör Örgütü'ne dönük soruşturmada örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in kardeşi Kutbettin Gülen, "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan tutuklanmıştı.

Kutbettin Gülen'in, FETÖ soruşturması çerçevesinde kayyum atanan Kaynak Holdinge bağlı İzmir'in Gaziemir ilçesindeki Çağlayan Matbaasında görev yaptığı tespit edilmişti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal