FETÖ Elebaşını Kasırga Korkusu Sardı! Kaçacak Yer Arıyor

FETÖ elebaşı Fethullah Gülen, ABD'yi vuran Florence Kasırgası sebebiyle bulunduğu yerden çıkacak. Ancak öldürülme korkusu olan Gülen, FBI'dan garanti istedi. FBI ise bu isteği kabul etmedi.

20.09.2018-14:32 - (Son Güncelleme: 20.09.2018-14:25) FETÖ Elebaşını Kasırga Korkusu Sardı! Kaçacak Yer Arıyor

15 Temmuz darbe ve iç işgal kalkışmasının faili Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Pensilvanya'daki elebaşı Fetullah Gülen'in ABD'yi sallayan 'Florence Kasırgası'dan doğacak muhtemel emniyet sıkıntıları ile alakalı korkuları ve bu hususta yürüttüğü lobi faaliyetleri meydana çıktı.

GÜLEN MALİKANESİNDEN AYRILMA KARARI ALDI

İstihbarat kaynaklarından alınan bilgilere göre Fetullah Gülen, kasırganın ilerleyen günlerde 'örgüt ini' olarak tanımlanan Pensilvanya Saylorsburg'daki devasa malikanesini vurma olaslığı sebebiyle malikaneden ayrılma kararı aldı.

ÖLDÜRÜLME İHTİMALİNE KARŞI YARDIM İSTEDİ

Ne var ki Gülen, malikaneden bir başka yere giderken öldürülme veya kaçırılma ihtimaline binaen Amerikan Federal Soruşturma Bürosu FBI'dan güvenlik garantisi talep etti. Fakat FBI, Gülen ve örgütünün emniyetli bir biçimde Florence Kasırgası'nın vurmayacağı bir başka yere gitme isteğini kabul etmedi.

LOBİ FAALİYETİ YÜRÜTTÜ

Bunun ardından FETÖ'cüler ABD'de bağlantılı oldukları senatörler üstünden FBI'nın ret kararını tersine döndürmek için lobi eylemlerine girişti. Örgüt idarecilerinin özellikle Evanjelist senatörler üstünden lobi faaliyetleri yaptığı belirlendi. FETÖ'cülerin şu andaki en büyük endişesinin ve örgüt gündeminin en kritik maddesinin kasırgadan kaçarken Gülen'in kaçırılması veya öldürülmesi olduğu söyleniyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal