FETÖ Elebaşı Gülen'in İadesi İçin ABD'li Bir Heyet Türkiye'ye Gelecek

FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'in iadesi için önemli bir adım atılıyor. ABD'li özel bir heyet iadeyi görüşmek için 3-4 Ocak'ta Ankara'ya gelecek.

31.12.2018-13:32 - (Son Güncelleme: 31.12.2018-13:24) FETÖ Elebaşı Gülen'in İadesi İçin ABD'li Bir Heyet Türkiye'ye Gelecek

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, FETÖ elebaşının iadesi için ABD'li bir ekibin Türkiye'ye geleceğini açıklamıştı. ABD ekibi, FETÖ kanıtlarını ve Gülen'in iadesini konuşmak için 3-4 Ocak'ta Ankara'ya hareket edecek.

ABD'NİN HAREKETE GEÇMESİ AMAÇLANIYOR

ABD'li görevlilerden meydana gelen bir heyet, Fetullahçı Terör Örgütüyle (FETÖ) alakalı Türkiye'nin ABD'ye verdiği yeni kanıtlar hususundaki olayları ele almak için 3-4 Ocak'ta Ankara'da temaslarda bulunacak. Görüşmeler, FETÖ elebaşı ve yakın çevresinin darbe kalkışmasındaki rollerinin meydana çıkarılması ve ABD tarafının harekete geçmesini tesis etmek bakımından önem taşıyor.

3 BAKANLIK TOPLANTIYA KATILACAK

Ankara'da Dışişleri, İçişleri ve Adalet Bakanlığı görevlilerinin katılımıyla yapılacak görüşmede, ABD'nin yeni kanıtlar ile alakalı değerlendirmesi öğrenilecek.

ABD, SON DURUMU DA AKTARACAK

ABD tarafı, 18 eyalette FETÖ bağlantılı kuruluş ve kişilerin vize usulsüzlüğü ile kara para aklama gibi organize suç işleri ile alakalı daha önce başlattığı ön incelemelerdeki son durumu bildirecek.

GÜL: TERÖRİST ELEBAŞININ İADESİNİ ÜMİT EDİYORUZ

Gül, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in iade süreci ile alakalı dün yaptığı açıklamada, "Yakın vakitte ABD'li görevliler Türkiye'ye gelecek. Adli yardımlaşma kapsamında bir temas söz konusu. Biz hukuk devleti gereği bu terörist elebaşının iadesini arzu ediyoruz. Türkiye'de idam cezası bulunmuyor. İadenin yapılması önünde hiçbir engel olmadığını ifade ediyorz." sözlerine yer vermişti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal