FETÖ Davasında Yargılanan Talha Uğurluel Tahliye Edildi

FETÖ'ye ilişkin davada, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan dolayı yargılanan yazar Talha Uğurluel'in tahliyesine karar verildi.

25.04.2019-14:42 - (Son Güncelleme: 25.04.2019-14:26) FETÖ Davasında Yargılanan Talha Uğurluel Tahliye Edildi

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin soruşturma çerçevesinde "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan dolayı yargılanan tarihçi yazar Talha Uğurluel hakkında oy çokluğuyla tahliye kararı verildi.

İstanbul 28. Ağır Ceza Mahkemesi'nde düzenlenen duruşmaya tutuklu sanık Uğurluel avukatı ile birlikte katıldı.

'PARAMI ÖDEMEDİLER'

Duruşmada savunma yapan Uğurluel, FETÖ ile bağlantısı olduğu gerekçesiyle kayyum atanan Kaynak Holding'e bağlı bir yayınevinde 2005 senesinde işe başladığını ve editörlük yaptığını belirterek "Burada 4 farklı kitap çıkardım. Ancak bana para vermediler. Editör olarak çalıştığım ve maaş aldığım için kitaplar için ayrı para alamayacağımı söylediler. Bu sebeple buradan 2006'da ayrıldım." şeklinde konuştu.

'2008 YILINDA TÜM BAĞLARIMI KOPARDIM'

2007 yılında sık sık televizyona çıktığını ve FETÖ'nün sözde "Batı Avrupa İmamı" Süleyman Tiftik tarafından kendisine Fatih Üniversitesi'nde öğretim görevliliği teklif edildiğini belirten Uğurluel, "Üniversite bana 4 defa uyarı verdi dersleri dışarıda yaptığım için. Cemaat yapısında baskı vardır, onlara itaati kabul etmediğim için bana bu uyarıları verdiler. Tiftik'in ayrılmasından sonra soyadını hatırlayamadığım Tarık adında biri üniversitenin genel sekreteri oldu. Benim dışarıda konferans vermemi ve farklı aktiviteler yapmamamı söyledi. Bu sebeple 2008 yılında üniversiteyle tüm bağımı kopardım." şeklinde ifadelerde bulundu. 

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal