FETÖ Davaları Tek Tek Sonuçlanıyor! 1012 Kişi Tutuklandı!

Yurt genelinde 15 Temmuz darbe girişimi başta olmak üzere, FETÖ mensubu olmak ve örgüt adına işlenen yasa dışı suçları kapsayan çok sayıda davada, mahkeme sanıklardan hesap soruyor. Görülen mahkemelerde 1012 kişi tutuklandı.

12.04.2018-23:49 - (Son Güncelleme: 13.04.2018-10:48) FETÖ Davaları Tek Tek Sonuçlanıyor! 1012 Kişi Tutuklandı!

Türkiye’de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi başta olmak üzere örgüt mensubu olma ve örgüt adına işlenen suçları kapsayan çok sayıda davada, sanıklar tek tek hesap veriyor.

318 AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET, 759 FETÖ'CÜYE ÖMÜR BOYU HAPİS

Kararı verilen 15 Temmuz darbe girişimi davalarında 318'i ağırlaştırılmış müebbet olmak üzere 759 sanık ömür boyu hapis cezasına mahkum edildi.

Terör örgütü FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin sonrasında cumhuriyet başsavcılıkları tarafından hain darbe teşebbüsü ve örgütün yapılanmasına yönelik çok sayıda soruşturma açıldı.

FETÖ'YE GEÇİT YOK

Soruşturmaların bitmesinin sonrasında ülke çapında açılan çok sayıda davada, aralarında darbe girişimini yöneten eski askerlerin de bulunduğu sanıklar, mahkeme karşısına çıkarak yaptıklarının hesap vermeye başladı.

Ömür boyu hapis cezası verilenler arasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a suikast girişimini düzenleyen ve suikastı yöneten eski tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş, Özel Kuvvetler ekibinin başındaki eski binbaşı Şükrü Seymen, Muharebe Arama Kurtarma (MAK) timinin başındaki eski binbaşı Taner Berber ve FETÖ'nün "Çiğli üs imamı" olarak bilinen eski başçavuş Zekeriya Kuzu da bulunuyor.

Öte yandan geçtiğimiz günlerde, Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesinde ayrı ayrı görülen duruşmalarda, tutuksuz sanıklar eczacı Şaban Hasçalık, esnaf Tahir Urfalıer, Mehmet Cıngıl ve müteahhit Veyis Niyazioğlu ile avukatları hazır bulunmuştu.

Sanıklardan Hasçalık ve Urfalıer de hakkındaki iddiaları kabul etmeyerek, beraatlerini istemişti.. Mahkeme heyeti, sanık Hasçalık'a, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 6 yıl 3 ay, etkin pişmanlık yasasından yararlandırılan Cıngıl'a 4 yıl 4 ay 15 gün, Niyazioğlu'na ise terör örgütüne yardım etme suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verilmişti. Mahkeme heyeti, sanıklardan Urfalıer'in ise delil yetersizliğinden dolayı beraatine hükmetmişti.

 

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal