FETÖ Abisi Darbe Girişimini 15 Gün Önceden Haber Vermiş

İtirafçı astsubay S.T, örgüt abisi "Asaf" kod adlı Mesut Özgen'in darbe girişimi hakkında 15 gün önceden bilgi verdiği açıkladı.

08.01.2019-13:04 - (Son Güncelleme: 08.01.2019-13:02) FETÖ Abisi Darbe Girişimini 15 Gün Önceden Haber Vermiş

İtirafçı astsubay S.T, örgüt abisi "Asaf" kod adlı Mesut Özgen'in darbe girişimi hakkında 15 gün önceden bilgi verdiği açıkladı.

Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması çerçevesinde itirafçı olan astsubay S.T, sorumlu örgüt abisi "Asaf" kod adlı Mesut Özgen'in darbe girişimini 15 gün önceden haber verdiğini açıkladı.

Ankara 23. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yürütülen Jandarma Genel Komutanlığı darbe girişimi dava dosyasına beyanı girilen S.T, yargılandığı başka bir davada etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak amacıyla itirafçı oldu.

Kendisine baskı yapılamadan örgüt hakkında tüm bildiklerini açıklayacağını belirterek beyanlarına başlayan S.T, 2013'te Ankara İl Jandarma Komutanlığına atandığını söyledi.

Bu dönemde "Nezihi" kod adlı örgüt abisinin sohbetlerine katılım sağladığını, bir yıl sonra Jandarma Genel Komutanlığı davasının sivil sanığı Asaf kod adlı Mesut Özgen'e verildiğini anlatan S.T, örgütsel toplantılara düzenli olarak katıldığını açıkladı.

İtirafçı S.T, Özgen'in üst düzey örgüt yöneticilerinden aldığı emirleri kendisi gibi astsubayların bulunduğu sohbet grubuna aktardığını belirterek, "Asaf'ın (Özgen) bizimle münasebeti sohbet ve himmetle ilgiliydi. Gülen'in kaset ve görüntüleri izletiliyordu. Asaf'ın evinde en az 4-5 tablet bilgisayar, 2-3 cep telefonu vardı. Sürekli bilgiler geliyordu fakat bilgilerin ne olduğunu bize söylenmiyordu. Asaf, Ankara il abisinin 'Fetullah Gülen'in yanındaki abilerden mesaj geldi.' dediğini bize söylüyordu. Küçük küçük notlar halinde defterlerde ve kağıtlarda bilgileri bize aktarıyordu." sözlerini aktardı.

Sözde 17-25 Aralık operasyonları sebebiyle örgüt üyesi polislerin açığa alınmasından sonra düzenlenen örgütsel sohbetlerde, "Bu sıkıntılar çok yakında bitecek." denilerek kendilerine güven aşılandığını aktaran S.T, bu sürecin ardından seçilmiş hükümet aleyhindeki söylemlerin eleştiri sınırını aştığını belirtti.

S.T, toplantılarda montajlanmış videoların izlettirildiğini, devlete karşı propaganda yapıldığını söylerek, "Örgüt abisi, bizi de bu yönde kanalize etmeye çalıştı. Son üç ay kala (darbe girişimine) 'Bu milletin başına ne gelirse gelsin kesinlikle hak ediyor.' şeklinde ifadelerde bulundu. Bu şekilde ithamın çok ağır olacağını, üç beş kötü olan şey için bütün milletin gözden çıkarılamayacağı söylenince hemen konuyu kapattı ve bir daha da bu konuyu açmadı." açıklamasında bulundu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal