FETÖ 24 Haziran'da Destek Vereceği Partiyi Açıkladı

FETÖ kendi mensuplarından 24 Haziran’da gerçekleştirilecek seçimlerde PKK’nın siyasi uzantısı HDP’ye oy vermesini istedi. FETÖ elebaşından talimatı alan örgüt üyeleri harekete geçti.

14.06.2018-14:42 - (Son Güncelleme: 14.06.2018-14:48)

Hapishanedeki FETÖ mensupları arasında da hareketliliğe sebep olan talimat için tutuklular, cezaevi ziyaretine gelen yakınlarına, “Siz de dışarıda HDP için oy toplayın” diyerek çalışma başlattılar. HDP’nin barajı aşıp mecliste vekil bulundurmasını isteyen FETÖ mensupları, PKK-HDP desteğiyle hapishaneden kurtulmayı hedefliyorlar.

SİLİVRİ’DE BAŞKA PARTİYE OY YOK

FETÖ’nün 24 Haziran seçimleri için kurduğu terör ittifakının detaylarına Aydınlık gazetesi ulaştı. Silivri’de FETÖ’ye üye olmaktan tutuklu bulunan ve 5 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan eski asker M.C. kendisine ziyaret için gelen aile üyelerine ‘FETÖ-HDP ittifakı için çalışın’ çağrısı yaptı. M.C. aile yakınlarına “Silivri ve Türkiye genelinde tutuklu bulunan bütün arkadaşlarımız seçimlerde HDP’yi destekleyeceğiz. Örgüt büyüklerimiz bu talimatı gönderdi. Siz de dışarıda HDP’nin barajı geçmesi için çalışın” ifadelerini kullandı. Ailesine ikaz da bulunan M.C. “Ancak siz FETÖ, HDP’yi destekliyor demeyin, onun yerine HDP barajı geçmezse AKP 70-80 vekil daha fazla çıkarır, bu da Erdoğan’ın yararına olur” diye konuştu.

ÖRGÜT TALİMATINI AİLESİ AÇIKLADI

FETÖ üyeliğinden tutuklu bulunan M.C.’yi hapishanede ziyaret eden aile yakınları, FETÖ’cü eski askerle gerçekleştirdiği görüşmeyi bir başka tanıdığına aktardı. Aydınlık gazetesine konuşan aile tanıdığı, kendisinden HDP için oy istenilen o görüşmeyi şu ifadelerle söylede:

“Bu kişilerle sık görüşmüyorum. Geçen günlerde bir yerde karşılaştık. Konu 24 Haziran seçimlerine geldi. Bana ‘Oyunu kime vereceksin’ diye sordular. Ben de ‘Henüz bir karar vermedim’ dedim. Bunun üzerine onlar da ‘Bu seçim çok önemli. Özellikle HDP’nin durumu kritik. Mutlaka barajı aşması lazım. Çünkü barajı aşmazsa bu AKP’nin işine yarayacak ve 70-80 vekil daha fazla çıkaracaklar’ dedi. Ben de HDP’yi hiç düşünmediğimi söyledim. Bunun üzerine ‘Bu adamda (Tayyip Erdoğan) başka nasıl kurtulacağız’ dedi ve Silivri’de yakını ile yaptığı son görüşmeyi anlattı. ‘Yakınımız M.C. bize, Silivri ve diğer cezaevlerinde başka parti yok bütün arkadaşlarımız HDP’yi destekleyecek. HDP’nin barajı aşması gerek. Bu sayede de siyasi güç olmaya devam edecek. Yani bu adamdan kurtuluşunun başka yolu da yok. O yüzden siz de tanıdıklarınızdan HDP için oy isteyin’ dediklerini söyledi.”

PARTİGÖÇ DE İTTİFAKI DOĞRULADI

15 Temmuz’da FETÖ’cü Yurtta Sulh Konseyi’nin üyesi olan eski Tuğgeneral Mehmet Partigöç’ün hapishane kayıtları da darbeci FETÖ’nün bölücü PKK’nın siyasi uzantısı HDP’ye verdiği seçim desteğini dün yüzüne çıkardı. FETÖ’cü Partigöç, kendisini ziyarete gelen eşi E.Partigöç’ün “Oyumu Akşener’e mi, CHP’ye mi versem” diye söylemesi üzerine, “Ben HDP’ye vereceğim. Biz aynı saftayız adamla, hapisteyiz” diye cevap verdi. Partigöç de FETÖ’den talimat aldığını belirtti. Partigöç, “HDP barajı geçemezse 70-80 vekil AKP’nin olacak. O yüzden vermek lazımmış. Biz seçmenlerimizi öyle yönlendiriyoruz” diye konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal