Fener Rum Patriği Bartholomeos Ekrem İmamoğlu'nu Ziyaret Etti

Fener Rum Patriği Bartholomeos, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu ziyaret etti. İki isim, yaklaşık yarım saat süren görüşmenin ardından açıklamalarda bulundu.

04.07.2019-13:20 - (Son Güncelleme: 04.07.2019-13:14)

Fener Rum Patriği Bartholomeos, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'na tebrik ziyaretinde bulundu.

Büyükşehir Belediyesinin Saraçhane'deki binasının başkanlık makamında gerçekleşen ziyaret, basına kapalı yaklaşık yarım saat sürdü.

Görüşmenin ardından Bartholomeos ve İmamoğlu, basın mensuplarına konuştu.

Bartholomeos, patrikhane, cemaati ve şahsı adına yeni seçilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'na tebrik ve nezaket ziyaretinde bulunduklarını aktardı.



İmamoğlu ile eskiden beri tanıştıklarını belirten Patrik Bartholomeos, "Geçen Noel Bayramımızda kendileri Patrikhanemize teşrif ettiler. Konuşmamız esnasında, cemaatimizin ve hepimizin hayır dualarını kendilerine getirdik" ifadelerini kullandı.

İstanbul'un çok kültürlü bir şehir olduğunu ve burada bütün inançlara mensup insanların yaşadığını anlatan Bartholomeos, Patrikhanenin İstanbul topraklarında bulunmasının önemine vurgu yaptı.

Bartholomeos, "17 asırlık bir kurumdan bahsediyoruz ve yalnız dini bir kurum değildir. Patrikhanemiz, medeniyete ve kültüre büyük katkı sağlamıştır asırlar boyunca. Bu açıdan, Sayın Başkanımızın, patrikhanemize ve cemaatimize karşı ilgisini talep ettik. Kendisi, bildiğimiz gibi iyi niyetli bir insandır. Bütün İstanbullulara ayrımcılık yapmaksızın hareket edecektir dönemi esnasında. Bize çok kısa bir zamanda randevu verdikleri için müteşekkiriz. Kendilerine, ailelerine ve bütün İstanbullulara bu vesileyle Patrikhanemizin ve naçiz şahsımın hayır dualarını arz etmek, iletmek istiyorum" şeklinde konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal