Fehmi Koru'nun Kardeşi Merkeze Alındı

Uzun yıllardır Dışişleri Bakanlığı'nda görev yapan Fehmi Koru'nun kardeşi Naci Koru'nun merkeze alındığı iddia ediliyor. Naci Koru BM Cenevre Ofisi nezdinde Türkiye Daimi Temsilcisi görevini yürütüyordu.

03.07.2018-15:23 - (Son Güncelleme: 03.07.2018-15:17) Fehmi Koru'nun Kardeşi Merkeze Alındı

24 Haziran seçimleri geride kalırken, seçimin hemen sonrasında Dışişleri Bakanlığı'nda şaşırtan olaylar oluyor. Aktif olarak BM Cenevre Ofisi nezdinde Türkiye Daimi Temsilcisi vazifesini yürüten Naci Koru'nun merkeze alındığı iddia ediliyor. Naci Koru, aynı zamanda Fehmi Koru'nun kardeşi.

1981'DEN BERİ DIŞİŞLERİNDE

Ankara kulislerinde konuşulan iddialara göre, BM Cenevre Ofisi nezdinde Türkiye Daimi Temsilcisi Naci Koru, merkeze alındı. Türkiye'nin eski Washington Büyükelçisi olan Koru, Dışişleri Bakanlığı'nda bakan yardımcılığı vazifesine dek yükseldi. Naci Koru, 1981'den bu güne Dışişleri Bakanlığı'nda vazife alıyor. Naci Koru'nun oğlu Selim Koru'nun da seçim döneminde Meral Akşener'in medya danışmanlığını üstlendiği iddia edilmişti.

ARABULUCULUK GÖREVİ

Naci Koru'nun, Fehmi Koru'nun kardeşi olması ise farklı iddialara neden oldu. Fethullah Gülen ile AK Parti arasında arabuluculuk yaptığını kendisi söyleyen Fehmi Koru; 17-25 Aralık ardından FETÖ ile AK Parti arasında meydana gelen sorunla alakalı olarak, Pensilvanya'ya Fethullah Gülen ile görüşmeye yollandığını duyurmuştu.

ÇOK SAYIDA DİPLOMATİK GÖREV

İzmir İmam Hatip Lisesi'ni, sonrasında Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni bitiren Naci Koru, ABD, Suudi Arabistan, Almanya, Avusturya ve İtalya'da, ayrıca BM Dünya Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Daimi Temsilciliği'nde diplomatik vazifeler üstlendi. Son olarak da Türkiye'nin Riyad Büyükelçiliği vazifesinde bulunan Koru, aktif olarak BM Cenevre Ofisi nezdinde Türkiye Daimi Temsilcisi vazifesini yapıyordu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal