Fatih'te Sokağa Çıkma Yasağına Uymayan 3 Pazarcıya Ceza Kesildi

İstanbul'da sokağa çıkma kısıtlaması olmasına rağmen Fatih'te 3 pazarcı tezgah açtı. Pazarcılara para cezası kesildi. Halk sağlığını tehdit eden pazarcılardan biri aynı zamanda 'Yüzsüz' çıktı. Pazarcı, " Sıkıntı yok balya burada." dedi.

30.05.2020-14:55 - (Son Güncelleme: 30.05.2020-14:37) Fatih'te Sokağa Çıkma Yasağına Uymayan 3 Pazarcıya Ceza Kesildi

Coronavirüs tedbirleri kapsamında alınan sokağa çıkma yasağı kararı bu hafta 15 ilde devam etti. Bu iller arasında İstanbul da bulunurken, 2'si seyyar 3 pazarcı Zeyrek Mahallesinde bulunan bir caddeye tezgah kurdu ve yasağı ihlal etti. Halk sağlığını tehdit eden ve yasakları hiçe sayan bu kişiler polis ve zabıta ekiplerine sevk edildi. Caddeye gelen Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polis ekipleri ile Fatih Belediyesi Zabıta ekipleri satış yapan pazarcılara izin vermedi.


Kuralları ihlal eden 3 esnafa da polis ve zabıta ekipleri ayrı ayrı ceza kesildi. Polis ekipleri sokağa çıkma kısıtlamasına uymadıkları ve kabahatlar kanunu ihlal ettikleri için kişi başı 3 bin 180 lira, zabıta ekipleri de 392'şer lira para cezası kesti. Öte yandan zabıta ekipleri her hafta pazar kuran pazarcının da ruhsatı iptal edildi.

"BALYA BURADA!!!"

Öte yandan kurallara uymayarak halk sağlığını tehdit eden şahıslardan biri yaptığından utanacağı halde yüzsüzlük yaparak, cezayı fazla buldunuz mu sorusuna cevap verdi ve cebindeki paraları göstererek, "Fark etmez öderiz sıkıntı yok balya burada. Yasak olduğunu biliyoruz ama her gün açıyorlar buraya." dedi.

"MAL VARDI YANMASIN DİYE AÇTIK!"

Diğer şahıs ise mallarının yanmasını istemediği için tezgah açtığını söyledi ve "Evimizin önü. Mal vardı yanmasın diye açtık. Aykırı davranıyormuşuz gibi ama burada mesele mal yanmasın ziyan olamasın. Dün pazar iş yapmadı o yüzden çıktık. Tezgah kurduk ama ille bir şeyin üzerine koyacağız malları. Ne kadar ceza kesecekler bilmiyorum, kesmezler umarım ihtar verirler." dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal