Fatih'te Hirami Ahmed Paşa Camii'nin Bahçesi Kümese Dönüştürüldü

İstanbul Fatih’te yer alan Hirami Ahmed Paşa Camii'nin dış çeberinden sarkan klima, boyalar ve cami bahçesinin kümese çevrilmesi büyük tepki topladı.

01.09.2020-12:57 - (Son Güncelleme: 01.09.2020-12:21) Fatih'te Hirami Ahmed Paşa Camii'nin Bahçesi Kümese Dönüştürüldü

İstanbul Fatih’te yer alan Hirami Ahmed Paşa Camii'nin dış duvarındaki klima ve sarkan borular, tarihi yapının dokusunu değiştirdiği için büyük tepki çekti.

Tarihi Hirami Ahmet Paşa Camii'nin tahrip edilmesi sonucu ortaya çıkan görüntüler, gündeme caminin eski haline yönelik restore edilmesi konusunu getirdi.

Bu da yetmezmiş gibi bahçesi tavuk kümesi haline getirilen Hirami Ahmet Paşa Camii'nin derhal eski haline getirilmesi talep ediliyor.

Diğer taraftan tarihi yapının duvarlarına doğalgaz borularının da gelişigüzel yerleştirildiği bildirildi.

TARİHİ YAPILARA ÖNEM VERMİYORUZ

Bölgede ikamet eden Muhammed Kaya, konuya yönelik şu açıklamayı gerçekleştirdi:

''Fatih'in birçok tarihi mekanı var. Bir tek sorun burada değil, Balat'a doğru inerseniz tarihi çeşmeler görürsünüz. Üzeri yazı yazılmış yapılar var.

İnsanlar bilinçsiz, bu durumdan rahatsız olan insanlar var, bir o kadar da rahatsız olmayan insanlar var. Bu durum böyle olunca maalesef böyle şeyler ortaya çıkıyor.

Tarihi yapılara önem vermiyoruz. Bunun nedeni eğitimsizlikten kaynaklanıyor. Çünkü geçmişten beri böyleyiz. Avrupa'ya gittiğinizde nasıl tarihlerine sahip çıktıklarını görüyorsunuz.

Böyle olan ülkeler fazla turist çekiyor. Camide sıcak serinlemesi için, kışın da ısınması için olabilir. Fakat camiyle ilgilenen kişilerin bu işin yolunu bulması gerekirdi.

Bu cami ufak bir sorun, Fatih çevresinde çok daha kötü. Bunun çözümü buradaki insanları bilinçlendirmek gerekir''



''HOROZLARIN ÖTMESİ KOMŞULARIN HOŞUNA GİDİYOR''

Tarihi Hirami Ahmet Paşa Camii bahçesini kümese çeviren İsmail Çakır'ın yanıtı ise dikkat çekti. İsmail Çakır, ''Kümes bir senedir burada var. Horozların ötmesi komşuların hoşuna gidiyor. İsterseniz bu tavukları, horozların hepsini keserim. Tarihi yapıya zarar verme niyetim yoktu''

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal