Fatih Portakal'a Hapis Cezası

Fatih Portakal, Türkiye'de koronavirüs pandemisinin başladığı dönemde Tekalif-i Milliye kanuna atıfta bulunarak yaptığı sosyal medya paylaşımı sebebiyle üç seneye kadar hapis talebiyle yargılandığı davanın ilk mahkemesi için adliyeye gitti.

24.09.2020-16:15 - (Son Güncelleme: 24.09.2020-16:11) Fatih Portakal'a Hapis Cezası

FOX TV Ana Haber Bülteni'nin eski sunucusu Fatih Portakal, Türkiye'de koronavirüs pandemisinin başlamasının akabinden ekonomik destek adına yapılan kampanyaları eleştirerek Tekalif-i Milliye kanununa atıfta bulunarak sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşım yapmıştı.

Bu sosyal medya paylaşımı (tweeti) sebebiyle hakkında üç seneye kadar hapis istemiyle iddianame hazırlanan Portakal ilk mahkemesi için Çağlayan Adliyesi'nde.

BDDK SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMUŞTU

 

Sabah gazetesinde yer alan habere göre; Portakal'ın sosyal medya hesabı üzerinden (twitter) Tekalif-i Milliye'ye atıf yaparak 'Zor günlerden geçiyoruz. Mevduat veya tasarrufu olanlardan para istenmesin bir de! Olmaz olmaz diyemiyorum maalesef' ifadelerini kullanarak yaptığı paylaşım sebebiyle Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu suç duyurusu yapmıştı.

PORTAKAL'A DAVA AÇILDI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da Fatih Portakal ile ilgili Bankacılık Kanunu'nun 74'üncü maddesini ihlal ettiği sebebiyle bir seneden üç seneye kadar hapis ve iki bin güne kadar adli para cezası talebiyle dava açmıştı.

İstanbul 46. Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın ilk mahkemesi için İstanbul Adliyesine giden Fatih Portakal, mahkeme sırasını bekliyor.

BANKACILIK KANUNU'NUN 74. MADDESİ

Medya Kanununda aktarılan araçlarla veya radyo, televizyon, internet, video, kablolu yayın ya da elektronik bilgi iletişim araçları gibi yayın araçlarından biri aracılığıyla; bir bankanın itibarına zarar verebilecek ya da şöhretine veya servetini zedeleyebilecek bir konuda kasten neden olunamaz veya bu yöntemle aslı olmayan haber yayılamaz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal