Fatih Metin: ‘Abant'ta Atların Karantinaya Alınması Rutin Bir İşlem’

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Abant Tabiat Parkı'nda fayton ve bireysel gezintilerde kullanılan 83 attan 8'inin ruam hastalığı görülme ihtimali üzerine karantina altına alınmasının rutin bir işlem olduğunu dile getirdi.

20.12.2019-17:35 - (Son Güncelleme: 20.12.2019-17:09) Fatih Metin: ‘Abant'ta Atların Karantinaya Alınması Rutin Bir İşlem’

Devlet Su İşleri Gölköy Eğitim Tesisleri'nde basına açıklamalar yapan Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Abant Tabiat Parkı'nda fayton ve bireysel gezintilerde kullanılan 83 attan 8'inin ruam hastalığı görülme ihtimali üzerine karantina altına alınmasının rutin bir işlem olduğunu dile getirdi.

Fatih Metin, bakanlık olarak her türlü sağlık güvencesini sağlamak adına rutin denetlemeleri yaptıklarını belirtti.
Bu çerçevede de hayvanlarda bir hastalık varsa da Tarım ve Orman İl Müdürlüklerinin kanun kapsamında gerekli işlemler yaptığını vurgulayan Metin, Abant'taki atlardan önceki gün ve bugün numuneler alındığını fakat henüz bir sonuç alınmadığını ifade etti.

At popülasyonunun olduğu yerlerde alınan numunelerin sonuçlarına göre sürecin ilerlediğine işaret eden Metin, "Eğer hastalık varsa ona göre işlem yapılır. Hastalık yoksa işlem yapılmaz zaten. En nihayetinde bu numune alınan atlarla ilgili kesinleşmiş bir sonuç yok, daha tahlile yeni gitti. Dün ve bugün numuneler alındı. Dolayısıyla önümüzdeki hafta numune sonuçları çıkar, Tarım ve Orman İl Müdürümüz de sizlerle paylaşır. Numune alınan at sayısı 8." dedi.

Bolu Valisi Ahmet Ümit'in, 8 atın karantinaya alınmasına yönelik konuşmasının anımsatılmasının üzerine Metin, "Tedbir alınması lazım. Hayvanda hastalık şüphesi var ki numune alındı. Dolayısıyla bu genel bir koruma önlemidir. Eğer bir tespit şüphe varsa o şüpheye istinaden karantinaya alırsınız. O şüphe dağıldıktan sonra karantina kalkar. Yapılan işler, rutin ve olması gereken işler." açıklamasını yaptı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal