Fatih Dönmez: Oruç Reis Doğu Akdeniz'de Göreve Başladı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Oruç Reis'in Doğu Akdeniz'de faaliyet göstereceği bölgeye vardığını duyurdu.

14.10.2020-13:03 - (Son Güncelleme: 14.10.2020-13:08) Fatih Dönmez: Oruç Reis Doğu Akdeniz'de Göreve Başladı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Oruç Reis sismik araştırma gemisinin yeniden görev yapacağı alana ulaştığını açıkladı. 26. Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı'na katılan Bakan Dönmez, "Oruç Reis, Doğu Akdeniz'de faaliyet göstereceği bölgeye vardı" dedi.

İLK SİSMİK OKUMALAR BAŞLIYOR

Geminin yaklaşık 10 kilometre uzunluğundaki sismik kabloları denize sermeye başladığını belirten Dönmez, "Dün testler başladı ve bugün ilk sismik okumaları almaya başlıyoruz. İlk etapta, 10 günlük bir çalışma programımız var." dedi.

Denizlerdeki kaynaklar kadar teknolojinin de önemli olduğuna dikkat çeken Dönmez, "Eğer teknolojimiz, bilgi ve becerimizle denizlerimizdeki her türlü faaliyeti kendi öz yeterliliğimizle yapamıyorsak, o zaman denizlerimize tam anlamıyla hakim değiliz demektir. Bu sebeple, deniz hakimiyeti stratejimiz uzun dönemli teknoloji ve insan gelişimine dayanıyor." diye konuştu.

"ORUÇ REİS FAALİYET GÖSTERECEĞİ BÖLGEYE VARDI"

Kanuni Sondaj gemisinin dün Mersin Taşucu Limanı'ndan ayrılarak Haydarpaşa Limanı'na doğru yol aldığını kaydeden Dönmez, "Gemimiz, kasım sonu gibi Zonguldak'taki Filyos Limanı'na intikal edecek. Burada kulenin montajı ve diğer bakımların ardından, Karadeniz'de artık Fatih ile birlikte sondaja başlayacak. Oruç Reis araştırma gemimiz de faaliyet göstereceği lokasyona vardı." dedi.

"PEK ÇOK ŞİRKET HAVLU ATTI"

"Salgınla birlikte pek çok şirket Doğu Akdeniz'de havlu attı. Özellikle Güney Kıbrıs Rum yönetiminin verdiği gayri hukuki ruhsatlarda çalışan şirketler, salgının etkisiyle sahadan çekildiklerini açıkladı. Güney Kıbrıs Rum yönetimi gibi kaynaklarını kendi imkanlarıyla çıkarmaktan aciz bir devletin yaptığı ilk şey başka ülkelerin korunmacılığına sığınmak oldu." diye konuşan Bakan Dönmez, Türkiye'nin salgına rağmen denizlerdeki faaliyetlerini iş planına göre sürdürdüğünü, değişen dünya dinamiklerini öngörerek adım attıklarını ifade etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal