Faruk Güllü’nün Tahliye Talebi Reddedildi

"Silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan yargılanan FETÖ sanığı baklavacı Faruk Güllü'nün tahliye talebi reddedildi.

30.12.2019-17:56 - (Son Güncelleme: 30.12.2019-17:52) Faruk Güllü’nün Tahliye Talebi Reddedildi

FETÖ’nün iş dünyası yapılanmasına yönelik açılan TUSKON davasından dosyası ayrılan tutuklu sanık Faruk Güllü’nün “silahlı terör örgütü üyeliği” suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanması sürüyoe.

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu sanık Faruk Güllü ile avukatları katıldı.

Cumhurbaşkanlığı ve Ticaret Bakanlığı avukatları ile kayyım sıfatı ile TMSF tarafından sanığın ortağı olduğu şirketlere atanan Yönetim Kurulu Üyesi Halil Koca ve avukatı da katıldı.

KAYYUM DAVAYA KATILMAK İSTEDİ

Duruşmada söz alan Cumhurbaşkanlığı ve Ticaret Bakanlığı avukatları, söz konusu gizli tanığın duruşma salonunda dinlenilmesini talep etti.
Kayyum tarafından yönetilen şirketler yönetim kurulu üyesi Halil Koca ise duruşmada şunları söyledi:

“Yönetim kurulu üyesi olduğum, kayyım atanan şirketler heyeti olarak, yönetimimizde olmakla birlikte, öncesinde bu şirketler sanık tarafından zarara uğratılmış, bu hali ile yönetimini üstlendiğimiz şirketler suçtan zarar görmüştür. Davaya katılan sıfatıyla kabul edilmemizi talep ediyoruz.”

Taleplere ilişkin görüşü sorulan cumhuriyet savcısı da Koca ve avukatının katılma taleplerinin reddine ve sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istedi.

“GİZLİ TANIĞA SORU SORMAK İSTİYORUM”

Sanık Faruk Güllü de Koca’nın suçtan zarar görme ihtimali olmadığından, katılma talebinin reddine karar verilmesini talep ederek, “Bu şirketler bana aittir. Kayyım bu şirketleri sadece mahkeme kararına istinaden yönetmektedir. Gizli tanık doğruyu söylememektedir. Gizli tanığa soru sormak isterim. Bu nedenle bizzat duruşmada dinlenilmesini talep ediyorum. Tutuklu kaldığım süre ve sağlık sorunlarım dikkate alınarak tahliyemi istiyorum” şeklinde konuştu.

Ara kararlarını açıklayan mahkeme heyeti, oy çokluğuyla sanık Faruk Güllü’nün tutukluluk halinin devamına hükmetti.

Güllü hakkındaki tutukluluk devam kararına şerh koyan Mahkeme Başkanı Ömer Yıldırım, muhalefet şerhinde, delillerin büyük oranda toplanması ve sanığın tutuklulukla gözaltında geçirdiği sürenin üç yılı aşması ve dosyaya yansıyan sağlık sorunları dikkate alınarak tutuksuz yargılanması gerektiğini açıkladı.

Kayyum tarafından yönetilen şirketler yönetim kurulu üyesi Halil Koca’nın davaya katılma talebini reddeden heyet, ifade ve teşhis tutanakları dosyaya giren ve “X347965210” koduyla kayıtlara geçen gizli tanığın, tanık koruma tedbir kararı alınarak, bir sonraki duruşmada dinlenilmesine hükmederek duruşmayı erteledi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal