Fahrettin Koca Salgın Sürecinin En Güvenilir Bilgi Kaynağı Seçildi

Selçuk Üniversitesi (SÜ) İletişim Fakültesinde 764 kişiye yapılan ankette, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, salgın sürecinde en güvenilir bilgi kaynağı seçildi.

03.06.2020-12:03 - (Son Güncelleme: 03.06.2020-14:57) Fahrettin Koca Salgın Sürecinin En Güvenilir Bilgi Kaynağı Seçildi

Selçuk Üniversitesi (SÜ) İletişim Fakültesinde 764 kişiye yapılan ankette, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, salgın sürecinde en güvenilir bilgi kaynağı seçildi.

SÜ İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Kadir Canöz, AA muhabirine açıklamasında, öğretim üyeleri Doç. Dr. Nilüfer Canöz ve Dr. Özlem Çerçi ile "Pandemi krizi sürecinde bilgilenme aracı olarak sosyal medya kullanımı" konulu saha çalışması yaptıklarını açıkladı.

Çalışma ile, sosyal yaşamın durma seviyesine geldiği salgın döneminde, kişilerin bilgi kaynağı olarak sosyal medya ile öteki bilgilenme kaynaklarını ne seviyede kullandıklarının tespit edilmesinin hedeflendiğini belirten Canöz, 764 kişi üzerinde online bir çalışmada oldukça dikkat çeken sonuçlara ulaştıklarını söyledi.

BEKARLAR EVLİLERDEN DAHA ÇOK SOSYAL MEDYAYI TAKİP EDİYOR

Canöz, çalışmayla sosyal medya kullanıcılarının çoğunluğunun, günlük hemen hemen 2,5 saatlerini sosyal medyada geçirdiklerinin belirlediğini, bu oranın cinsiyete ve medeni hale göre farklılık gösterdiğini dile getirdi. 

Kadınların erkeklere, bekarların da evlilere kıyasla sosyal medyada daha çok vakit geçirdiklerinin belirlendiğini söyleyen Canöz, "Araştırmaya göre, sosyal medya kullanıcılarının büyük çoğunluğu, cep telefonundan sosyal medyaya bağlanmayı tercih ediyor. Yine katılımcıların çoğunluğunun, üç ve daha fazla sayıda sosyal medya uygulamasına baktığı, bekarların evlilere göre daha çok sayıda sosyal medya uygulamasını indirerek kullandığını saptadık." şeklinde konuştu.

Canöz, çalışmaya göre, sosyal medya kullanıcılarının, coronavirüs salgınıyla alakalı bilgilenmede en çok kullandıkları bilgi kaynağının birinci sırasında, geleneksel kitle iletişim aracı olan televizyonun, ikinci sırasında da sosyal medyanın olduğunu belirtti.

Sosyal medya kullanıcılarının, salgın döneminde en güvenilir bulduğu bilgi kaynağı olarak % 38,9 ile Sağlık Bakanı Koca'yı beyan ettiğini belirten Canöz, şu ifadeleri kullandı:

"En güvenilir kaynak olarak Bakan Koca'nın ardından yüzde 22,3 ile Sağlık Bakanlığının internet sitesi ikinci sırada yer aldı. Yani Bakan Koca'nın güvenirliği, kendi bakanlığının web sayfasından da yüksek çıktı. Bu sonuç bize, kriz iletişiminde sözcülük görevini yerine getiren Bakan Fahrettin Koca'nın, tek seslilikle sürekli kamuoyuna bilgi aktarmasının ve Sağlık Bakanlığının Covid-19 krizinde halkın takdirini kazanacak şekilde kriz yönetimi sergilemesinin önemli etkisinin olduğunu gösterdi."

EN ÇOK KULLANILAN SOSYAL MEDYA UYGULAMASI WHATSAPP İLE iNSTAGRAM

Yaptıkları araştırmada kullanıcıların en çok WhatsApp ve Instagramı kullandığını belirlediklerini ifade eden Canöz, "Kullanıcıların eğitim düzeyi yükseldikçe WhatsApp ile birlikte Facebook kullanıcılarının oranı artıyor. Sosyal medyanın, en fazla gündemi takip etmek ve haber almak amaçlı olarak kullanıldığı saptandı. Yine katılımcıların yüzde 75,4'ünün Covid-19 sürecinde bilgilenmek amacıyla sosyal medyaya yöneldiği anlaşılıyor." şeklinde konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal