Fahrettin Altun'dan Ayasofya Açıklaması: Dini Özgürlükler Açısından Zaferdir

İletişim Başkanı Fahrettin Altun Ayasofya'nın ibadete açılmasıyla ilgili olarak açıklamada bulundu. Altun, 'Ayasofya’nın yeniden cami olarak açılması dini özgürlükler açısından bir zaferdir.' ifadelerini kullandı.

11.07.2020-15:22 - (Son Güncelleme: 11.07.2020-15:13) Fahrettin Altun'dan Ayasofya Açıklaması: Dini Özgürlükler Açısından Zaferdir

Ayasofya geçtiğimiz gün Danıştay kararı ile ibadete açılırken, konuyla ilgili olarak Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun açıklamada bulundu. 

Sosyal medya hesabından İngilizce bir paylaşım yapan Altun, 'Sayın Cumhurbaşkanımız, Ayasofya Camii’ni 86 yılın ardından yeniden ibadete açan kararnameyi imzaladı. Bu karar, dünyadaki bütün Müslümanların, çok büyük bir tarih ve anlam barındıran Ayasofya’da ibadet edebilmesini sağlayacak.' ifadelerini kullandı.

'AYASOFYA'NIN KAPISI DÜNYADAKİ HERKES İÇİN AÇIK KALACAK'

Ayasofya'nın kapılarının dünyadaki herkes için açık kalmaya devam edeceğini belirten Altun, 'Diğer dinlerin mensupları, Sultanahmet Camii ve diğer camileri olduğu gibi gelip Ayasofya’yı da ziyaret edebilecekler. Ayasofya’nın yeniden cami olarak açılması dini özgürlükler açısından bir zaferdir. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye, Van’daki Akdamar Kilisesi’ni ve Edirne’deki Büyük Sinagog’u onararak tarihimizin sembolleri arasına katmıştır. Kültürel mirasımızı korumaya ve yüceltmeye devam edeceğiz.' dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal