Ezanlar Geç Okunuyor İddiasına Bekir Bozdağ'dan Sert Yanıt

CHP'li Özgür Özel'in AK Parti mitingleri sırasında talimatla ezanlar geç okutuluyor iddiasına Başbakan Yardımısı Bekir Bozdağ'dan yanıt geldi. Bozdağ, "Bu bir yalan. Türkiye'de ezanların geç okunması diye bir olay yok" dedi.

16.06.2018-15:05 - (Son Güncelleme: 16.06.2018-15:14)

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, CHP'li Özgür Özel'in miting esnasında ezanların geç okutturulduğu iddiası ile alakalı "Bu bir iddia değil, çok açık biçimde yalan. Sayın Özel yalan söylüyor çünkü ezanların Türkiye'de zamanının haricinde okunması diye bir olay söz konusu değildir" dedi.

İDDİALARI İSPATA ÇAĞIRDI

Bozdağ, Özel'in mitingler esnasında emirle ezanların geç okunduğu iddialarını değerlendirdi. Özer'i yalan söylemekle itham eden Bozdağ, iddialarını ispata davet etti. Bozdağ, namazda gözü olanın ezanda kulağı olduğunu söyleyip, iddialarını kanıtlamaması durumunda Özer'i müfteri ilan etti.

"NAMAZDA GÖZÜ OLMAYANIN EZANDA KULAĞI OLMAZ"

Bozdağ, "Bu bir iddia değil. Çok net bir biçimde yalan. Özel yalan konuşuyor çünkü, Türkiye'de ezanların zamanının haricinde okunması söz konusu değildir. Türkiye'nin her tarafında camilerde ezanlar, takvime göre ne vakit vaktine giriyorsa o vakit okunuyor. Herhangi bir emirle ezanların okunmasının ertelenmesi gibi bir olay asla söz konusu değildir. Bir kişi bir şeyi iddia ediyorsa ortaya bu iddiasını kanıtlamakla sorumludur. İddiasını kanıtlayamayana müfteri denir. Ben sayın Özel'e talepte bulunmak istiyorum. Önce buyurun iddianızı kanıtlayın. Hangi camiye AK Parti'li bir vekil yada bakan yada Başbakanımız yada Cumhurbaşkanımız konuşma yapıyor diye emir verilmiş de ezan beş dakika, on dakika geç okunmuştur. Eğer kanıtlayamazsa ben kendisini buradan şimdiden müfteri ilan ediyorum. Kanıtlaması olası değil, kanıtlaması mümkün değil çünkü yok bu şekilde bir olay. Fakat yalan söylemeyi sürdürüyor. Namazda gözü olmayanın ezanda da kulağı olmaz. Fakat belli ki bunlar ezanın ne zaman okunduğunu da bilmiyorlar. Görüldüğü gibi bunlar değişmeye başladılar. AK Parti CHP'yi de değiştiriyor. Seçim olunca, camiyi, ezanı, namazı, türbeyi, bayramı hatırladılar. Bunlar güzel olaylar. Biz bunların artmasından tabiki mutlu oluruz. Fakat bunun istismarını yapmak ahlaksız bir davranıştır. İftira atıyorlar. Halkımız da bunu biliyor. Namazda gözü olanın ezanda da kulağı olsun. Namaz kılan ezanın ne vakit okunduğunu gecikip gecikmediğini bilir. Belli ki bunların ezanda kulağı var fakat namazda gözleri yok" biçiminde konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal