Evlat Nöbetinde Mutluluk ! 6 Yıllık Özlem Sona Erdi

Diyarbakır'da HDP il binası önünde evlat nöbeti anne Naime Dalmış, güvenlik kuvvetlerine teslim olan evladını 6 senelik özlemin akabinden kucakladı.

09.03.2020-11:46 - (Son Güncelleme: 09.03.2020-11:34) Evlat Nöbetinde Mutluluk ! 6 Yıllık Özlem Sona Erdi

Diyarbakır'da HDP il binası önünde evlat nöbeti anne Naime Dalmış, güvenlik kuvvetlerine teslim olan evladını 6 senelik özlemin akabinden kucakladı.

Diyarbakır'da HDP İl Başkanlığı binası önünde evlat nöbeti tutan bir aile daha güvenlik kuvvetlerinin ikna faaliyetleri neticesinde çocuğuna kavuştu.

Ailelerin de yardımıyla yürütülen ikna faaliyetleri sonucunda teröristler, örgütleri PKK'dan kaçarak teslim olmaya devam ediyor.

Şırnak ve Şanlıurfa Jandarma Komutanlıklarının ikna faaliyetleri sonucunda dün teslim olan Tekoşin Açar (27), Diyarbakır'da oturma eylemi yapan annesiyle bir araya getirildi.

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığına giden anne Naime Dalmış, 6 senelik özlemin akabinden kızı Tekoşin'e sarıldı, gözyaşlarına hakim olamadı.



ÇOCUĞUNA KAVUŞAN AILE SAYISI 13'E ULAŞTI

Anne Hacire Akar'ın akabinden Hatice Ceylan 4 sene öncesinde dağa kaçırılan oğluna, Hüsniye Kaya kızına, babaanne Halime Kadran torununa, baba Metin Açan oğluna, baba Nizamettin ve anne Aslıhan Eşrefoğlu 5 senelik özlemin akabinden oğullarına, anne Gevriye Ayhan kızına, baba Melik ve anne Melek Aslan da 6 senelik hasretten sonra güvenlik kuvvetlerine teslim olan oğluna, anne Muhteber Birlik 5 sene önce 14 yaşında ile dağa kaçırılan evladına, anne Cahide Alkan oğluna, anne Şahize Altınkaynak kızına sarılmıştı.

Dün Haşim Açar ve Tekoşin Açar'ın da güvenlik kuvvetlerine teslim olmasıyla Diyarbakır'da HDP il binası önünde evlat nöbeti tutan ailelerden çocuklarına ulaşanların sayısı 13'e ulaştı.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal