Evinin Bahçesine Branda Çekip Kahvehaneye Dönüştürdü

Mersin'de jandarma ekipleri coronavirüs önlemleri kapsamında yaptığı denetimlerde, evinin önün branda ile kapatarak kahvehaneye dönüştüren şahıs hakkında işlem yaptı.

30.03.2020-13:51 - (Son Güncelleme: 30.03.2020-13:34) Evinin Bahçesine Branda Çekip Kahvehaneye Dönüştürdü

Ülkemizde coronavirüsle mücadele kapsamında alınan tedbirler arasında vatandaşların toplu olarak bir arada bulunduğu iş yerlerinin kapatılması da yer aldı. 81 ilin valiliğine gönderilen genelgeyle iş yerleri kapatılırken, bazı işletmeciler kaçak olarak işletmelerini açık tutmaya devam etti. 

Ülke genelinde emniyet ve jandarma ekipleri sürekli olarak denetim yapıyor. Son olarak Mersin'in Anamur ilçesinde jandarma ekipleri, bir evin bahçesine gerilen brandadan şüphelendi. Ekipler daha sonra evin bahçesine gerilen brandayı kaldırdı ve kaçak olarak bahçenin kahvehaneye dönüştürüldüğü görüldü. Jandarma orada bulunanlara ve ev sahibine cezai işlem uyguladı.

Şahıslar hakkında 'Umumi Hıfzıssıhha Kanunu' gereğince toplam 9 bin lira idari para cezası uygulandı. Öte yandan ev sahibi 'İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelik' hükümlerine aykırı hareket etmekten tutanak tanzim edilerek cezai işlem uygulanmak üzere Anamur Belediye Başkanlığına gönderildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal