Evinin Altına Kurduğu Sistemle Şaşırttı

İzmir’de iş insanı vatandaş, evinin bahçesini sulamak için kurduğu sistemle görenleri şaşkına çeviriyor.

26.06.2020-09:26 - (Son Güncelleme: 26.06.2020-11:34) Evinin Altına Kurduğu Sistemle Şaşırttı

İsmail Vatansever, evinin bahçesini sulamak için, kışın yağmur sularını evinin altında depoluyor. Yazın da depolanan suyla bahçesini suluyor.

İzmir Bornova’da yaşamını sürdüren, otomobil şirketi sahibi 55 yaşındaki İsmail Vatansever, 1996 yılında, oturduğu apartmanın yapımı sırasında zeminindeki 100 metrekarelik alana, 240 ton kapasitesi olan ve birbiriyle bağlantılı bir şekilde 3 yeraltı deposu yaptırdı.

Aparmanın 500 metrekarelik arka bahçesinde iş insanı, bahçesinde her türlü sebze ve meyve yetiştiriyor. Bahçesini kurduğu sistemle sulayan Vatansever, bu şekilde elde ettikleri ürünlerin oldukça kaliteli, organik ve lezzetli olduğunu dile getirdi. Mahsulleri hediye ettikleri yakınlarının ürünleri çok lezzetli bulduklarını ifade eden Vatansever, sistemin hem ekonomik hem lezzetli daha da önemlisi sağlıklı olduğunu söyledi.

Fikrin babasından çıktığını ifade eden iş insanı şöyle konuştu:

'Çok az yağmur yağıyor. Bu bahçeye nasıl bakacağız?' dedi. Köy çocuğuyuz. Babam 'Evi yapmadan önce su deposu yapalım' dedi. Babam kendi elleriyle yaptı. İlk olarak su deposunu yaptık sonra binayı yaptık"

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal