Evim Yansa Daha İyiydi!

Diyarbakır'da terör örgütü PKK tarafından yakılan Kurşunlu Camisi'ni gören mahalle sakini Gülseher Öner ''Evim yansaydı da camimiz yanmasaydı'' dedi.

15.03.2019-14:12 - (Son Güncelleme: 15.03.2019-14:13) Evim Yansa Daha İyiydi!

Hendek kazarak polisle ve askerle çatışan, halkı evlerinden eden, camileri kundaklayan terör örgütü PKK bölgeden temizlenmişti. Kundaklanan Kurşunlu Camisi'de bu süreçte onarımı yapılan yapılar arasındaydı.

 

Mahalle sakini Gülseher Öner, caminin yanındaki evde doğduğunu ve 69 yıldır aynı sokakta yaşadığını dile getirdi. Caminin yandığını gördüklerinde kahrolduklarını ve kül olmuş halinin geriye kaldığını söyledi. Komşularıyla birlikte çatışmaların olduğu sırada camiye geldiklerini ve avizelerin bile kül olduğunu gördüklerini anlattı.

Caminin onarılmış halini gören Öner duygusal anlar yaşadıklarını dile getirdi.

ALLAH CUMHURBAŞKANI'MIZDAN RAZI OLSUN

Doğduğu büyüdüğü yere geri dönmek istediğini söyleyen Öner, kendisinin tek çocuk olduğunu ve evlendiğinde eşiyle ailesinin yanına geldiğini, çocuklarının da bu mahallede büyüdüğünü söyleyerek ''Anılarımıza, hayatımıza geri dönmek istiyoruz'' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a terörden kendilerini kurtardığı ve şehrin onarımını yaptırdığı için teşekkür eden Öner '' Allah benim ömrümden alsın O'na versin, başımızdan eksik olmasın'' dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal