Europol'den Aşırı Sağcı Şiddet Uyarısı

Avrupa Birliği (AB) Polis Teşkilatı Europol tarafından hazırlanan bir rapor, aşırı sağ bağlantılı terör suçlarından tutuklanan kişilerin sayısında artış yaşandığını ortaya koydu.

24.09.2019-17:21 - (Son Güncelleme: 24.09.2019-17:19)

Avrupa Birliği (AB) Polis Teşkilatı Europol’un, üç basın kuruluşu tarafından edinilen raporunda, aşırı sağ bağlantılı terör suçlarından tutuklanan kişilerin sayısının arttığına dikkat çekerek uyarılarda bulunuldu. Süddeutsche Zeitung'un yanı sıra, Alman kamu medya kurumları NDR ve WDR'in haberine göre aşırı sağ motivasyonla işlenen suçlarda büyük bir artış yaşandığı ifade edilerek, bu zihniyetteki kişi ve gruplarla mücadelede kurumlararası iş birliğinin daha da güçlendirilmesi talep ediliyor.

Avrupa Birliği Dönem Başkanı Finlandiya’nın talebi üzerine hazırlanan strateji raporunda, yaşanan bu aşırı artışın, "bir çok AB üyesi ülkede yaşanan şiddet olaylarında" kendini gösterdiği vurgulanıyor.

Aşırı sağ bağlantılı terör suçuna karıştığı için 2016 yılında 12 kişinin tutuklandığı, 2018’de ise bu rakamın 44’e yükseldiği belirtilen raporda, bu grupların silahlara ve patlayıcı maddelere olan ilgisinin de arttığı dile getiriliyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal