E-Ticaret Sitelerine Güven Damgası Geliyor

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, e-ticaret sitelerinde bundan sonra güven damgası olacağını söyledi. Bundan böyle vatandaşlar güven damgası olan sitelerden gönül rahatlığı ile alışveriş yapabilecek.

15.12.2018-11:54 - (Son Güncelleme: 15.12.2018-11:39) E-Ticaret Sitelerine Güven Damgası Geliyor

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, elektronik ticarette güvenlik ve hizmet kalitesi standartlarının artırılması ve e-ticaret sitelerinin emnietinin sağlanması için Güven Damgası sistemi kurulduğunu söyleyerek, "Bu çerçevede, tacir ve sanayicilerin üst kuruluşu olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) güven damgası sağlayıcı olarak görevlendirilmiştir. Cumhurbaşkanlığı 100 Günlük İcraat Programında da olan güven damgası uygulaması devreye alınmıştır. Bu çerçevede TOBB tarafından e-ticaret sitelerine güven damgası verilecektir" dedi.

"VATANDAŞLARIMIZ GÖNÜL RAHATLIĞIYLA İNTERNETTEN ALIŞVERİŞ YAPABİLECEK"

Güven damgası ile internet kullanıcılarının çevrim içi alışveriş yapmalarının önündeki başlıca sorunlardan olan güvenlik, gizlilik ve hizmet kalitesi hususlarında meydana gelen endişelerin giderileceğini ifade eden Pekcan, "Güvenlik ve hizmet kalitesi standartlarının artırılması ve e-ticaretin geliştirilmesi için kurulan güven damgası sistemi sayesinde insanlarımız gönül rahatlığıyla internet üstünden alışveriş yapabilecektir. Sisteme gönüllülük esasına göre dahil olmak isteyen e-ticaret siteleri Güven Damgası Sağlayıcıya (GDS) www.guvendamgasi.org.tr sitesi üstünden başvuru yapacaklardır" sözlerini kullandı.

Elektronik Ticarette Güven Damgası Hakkında Tebliğde olan güvenlik ve hizmet kalitesi standartlarına uyduğu belirlenen e-ticaret sitelerine GDS tarafından güven damgası verileceğine dikkat çeken Bakan Pekcan şunları söyledi:

"Böylece güven damgasını internet sitesinde gören insanlarımız e-ticaret sitesinin belirli standartları yerine getirdiğini, tüketicinin korunması, şahsi veriler ve ödeme sistemleri hususunda alakalı mevzuatlara uygun davrandığını, güvenilir bir otorite tarafından denetlendiğini bilecek ve alışveriş yaparken kendini güvende hissedecektir."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal