Et Sektöründe OSB Modeli Geliştiriliyor

Türkiye, et ve süt üretimindeki açığını organize sanayi bölgeleri inşa ederek giderecek.

05.11.2018-12:06 - (Son Güncelleme: 05.11.2018-11:58) Et Sektöründe OSB Modeli Geliştiriliyor

Türkiye, et ve süt üretimindeki açığını organize sanayi bölgeleri inşa ederek giderecek. Hayvancılık işletmelerini tarıma dayalı ihtisas organize sanayi bölgelerine yönlendirmeye başlayan Tarım ve Orman Bakanlığı, buralarda yeni yatırımcılara da yatırım yeri vererek et ve gıda üretimindeki boşluğu kapatmayı hedefliyor. Tarım ve Orman Bakanlığı, tarıma dayalı ihtisas organize sanayi bölgeleri kurmaya devam etmekte. Çoğunun bu yıl sonu bitmesi planlanan OSB’ler Türkiye’nin et ve gıda üretimindeki boşluğunu giderecek. Türkiye’de ilk örnekleri olan jeotermal kaynakla ısıtılan tarıma dayalı ihtisas seraları, su ürünleri ve çiçekçilik OSB’lerinin alt yapı çalışmaları bu yıl bitirilecek. Jeotermal ile ısınan seralarda tonlarca domates üretilecek. Sera işletmelerinde kesme çiçek ve saksılı süs bitkilerinin de üretimi sağlanacak.

YERLİ ÜRETİM

Bu kapsamdaki tarıma dayalı ihtisas besi OSB’lerinin yatırımları tamamlandı. Amasya-Suluova, Gaziantep, Diyarbakır besi, Ankara-Çubuk’ta hayvancılık ihtisas OSB’si, Elazığ hayvan ürünleri OSB’si faaliyetlerine başladı. 5 OSB’de toplam 726 işletme faaliyet gösteriyor. Bu işletmelerde yılda onlarca ton et üretilirken binlerce kişiye de istihdam sağlanmakta. Bu bölgelerde et entegre tesisleri ile hayvan atıkları ortadan kaldırılarak işleniyor ve elektrik üreten biyogaz tesisleri de bulunuyor.

YENİLERİ YOLDA…

Bakanlık, Eskişehir Beylikova, Şanlıurfa, Kars besi OSB’leri ve Ağrı Diyadin sera OSB’sinin alt yapı çalışmalarına da hala devam etmekte.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal