Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et

Eskişehir'de Cinsel Saldırı Davasında Şaşırtıcı Karar

Eskişehir'de cinsel istismardan yargılanıp beraat eden sanıkla ilgili karar açıklandı. Beraat kararında, cinsel istismardan mağdurunun aşırı alkollü olduğu ve ne yaptığını dahi hatırlamadığı vurgusu yapıldı.

07.05.2018-10:07 - (Son Güncelleme: 07.05.2018-10:04) Eskişehir'de Cinsel Saldırı Davasında Şaşırtıcı Karar

Eskişehir'de cinsel istismardan yargılanıp beraat eden sanıkla ilgili karar açıklandı. Beraat kararında, cinsel istismardan mağdurunun aşırı alkollü olduğu ve ne yaptığını dahi hatırlamadığı hatırlatması yapıldı.

İsmail Saymaz’ın haberine göre Eskişehir’de E.A. adlı genç kadına sokak ortasında cinsel istismardan yargılandığı davada beraat eden sanıkla ilgili karar açıklandı. E.A.’nın pantolonunda sanık T.D.’ye ait DNA örneği çıkmasına, tacizin kamera görüntülerine ve sanığın arkadaşının ifadelerine rağmen kadının cinsel organında üçüncü bir kişinin sperminin bulunması nedeniyle sanığın beraat kararı kabul edildi. Kararda, “Çok aşırı alkollü olan, ne yaptığını dahi hatırlamayan mağdura sanık ve tanık dışında üçüncü bir şahsın cinsel istismarda bulunduğu tespit edildiği” belirtildi.

AŞIRI ALKOL VURGUSU

Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nin gerekçeli kararında, E.A.’nın pantolonunda sanık T.D.’nin DNA’sının olduğu ifade edilirken buna karşın mağdurun cinsel organında, sanık ve tanık dışında üçüncü bir erkeğe ait spermin bulunduğu ifade edilerek, şöyle denildi: “E.A.’nın pantolonundan elde edilen lekede sanık T.D.’ye ait DNA profillerinin bulunduğu, fakat cinsel organ üzerinde yapılan sürüntü örneğinde üçüncü bir erkek şahsa ait DNA’nın tespit edildiği, bu durumda çok aşırı alkollü olan ve ne yaptığını dahi hatırlamayan mağdura karşı cinsel saldırı suçunu işleyenin sanık dışında ve tanık dışında üçüncü bir şahıs olduğu, bu durumda T.D.’nin beraatine karar vermek gerekmiştir.” Karara savcılık da itiraz etti. Yargıtay’a gönderilen temyiz dilekçesinde, T.D.’ye ceza verilmesi istendi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal
Daha fazla içerik yok
;