Eski TÜBİTAK Personeli 12 Kişiye FETÖ'den Gözaltı

Kocaeli merkezli 7 ilde, FETÖ/PDY'nin Türk Silahlı Kuvvetlerindeki (TSK) yapılanmasına yönelik soruşturma dahilinde 6'sı muvazzaf 10 kişi yakalandı.

01.10.2019-17:45 - (Son Güncelleme: 01.10.2019-17:32)

Kocaeli merkezli 7 ilde, FETÖ/PDY'nin Türk Silahlı Kuvvetlerindeki (TSK) yapılanmasına yönelik soruşturma dahilinde 6'sı muvazzaf 10 kişi yakalandı.

 Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ/PDY'nin TSK yapılanmasına yönelik düzenlenen soruşturma çerçevesinde 12 şüpheli hakkında gözaltı kararı alındı.

BİRİ MUVAZZAF ASKER OLAN 2 FİRARİ 

Hakkında tutuklama kararı alınan, içinde albay, binbaşı, üsteğmen, teğmen ve astsubayların da yer aldığı 12 şüpheliden 7'sinin muvazzaf, 2'sinin ihraç, 1'inin emekli ve 2'sinin eski askeri öğrenci olduğu tespit edildi. Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) tarafından Kocaeli, Çanakkale, Muğla, Adana, Zonguldak, Gaziantep ve Konya'da eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Bu operasyonlar çerçevesinde 1 muvazzaf binbaşı, 1 muvazzaf üsteğmen, 2 muvazzaf teğmen, 2'si muvazzaf 3 astsubay, 1 emekli uzman çavuş ve 2 eski askeri okul öğrencisi toplam 10 kişi tutuklandı. Firari biri muvazzaf 2 kişiyi yakalama çalışmaları devam ediyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal