Eski ÖSYM Başkanı Ali Demir'e FETÖ'den Yeni Dava Açıldı

Eski ÖSYM Başkanı Ali Demir hakkında Kayseri'de başlatılan Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması soruşturması çerçevesinde yeni bir dava açıldı.

22.02.2020-14:47 - (Son Güncelleme: 22.02.2020-14:40) Eski ÖSYM Başkanı Ali Demir'e FETÖ'den Yeni Dava Açıldı

Demir ve eski ÖSYM Başkan Yardımcısı Ömer Pekşen hakkında Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame, 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından onaylandı.

Söz kmonusu iddianamede, Demir ve Pekşen'in, "silahlı terör örgütüne yardım etmek" ve "ÖSYM Başkanlığının teşkilat ve görevleri hakkındaki kanuna muhalefet" suçlarından cezalandırılmaları talep ediliyor.
Bununla birlikte, iddianamede, Demir hakkında, Ankara'da gerçekleşen bir başka görüşme ile bu davanın birleştirilip birleştirilmeyeceği konusunun Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesinin kararına bırakıldığı bildirildi.

Kayseri'de, FETÖ/PDY soruşturması çerçevesinde haklarında dava açılan, içinde Demir ve Pekşen'in de yer aldığı 5 sanıktan 3'ü, yargılandıkları 2. Ağır Ceza Mahkemesinde, 1 yıl 10 ay 15 gün ile 10 yıl 6 ay arasında değişen hapis cezalarına mahkum edilmiş, Demir ve Pekşen'in dosyaları ise tefrik edilmişti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal