Eski Mamak Cezaevi Müdürü Raci Tetik'in Cenazesinde Ülkücüler Slogan Attı

12 Eylül darbe döneminde işkenceleri ile bilinen eski Mamak Cezaevi Müdürü Emekli Albay Raci Tetik hayatını kaybetti. Cenazeye giden bir grup ülkücü Tetik'in aleyhinde "İşkenceci Raci" diye slogan atıp haklarını helal etmediklerini söyledi.

30.04.2019-09:09 - (Son Güncelleme: 30.04.2019-09:28)

12 Eylül askeri darbesinin simge kişilerinden biri olan, işkenceci olarak bilinen Mamak Cezaevi Müdürü Emekli Albay Raci Tetik, 2012 senesinden beri kaldığı Çamlıca Bakım ve Rehebilitasyon Merkezi'nde 88 yaşında hayatını kaybetti.

12 Eylül darbe döneminde Mamak Askeri Cezaevi Komutanı olan Emekli Albay Raci Tetik'in cenaze töreninde protesto oldu. Bozkurt işaretleri yapan grup, "İşkenceci Raci" diyerek sloganlar attı. Eylemci grubun sonrasında, İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Çelik de, Raci Tetik'in cenazesinin başına giderek "işkenceci" dedi. Çelik, "Binlerce kişiye işkence yaptı. İnsanların ölümüne sebep oldu. Biz buraya hakkımızı helal etmemeye geldik. Mekanı cehennem olsun inşallah" sözlerini kullandı.

"İŞKENCECİ RACİ"

O dönem Mamak Cezaevi'nde yattıklarını ve işkenceye uğradıklarını ifade eden yaklaşık 20 kişi, bozkurt işaretleri yaparak Raci Tetik'in aleyhine, "İşkenceci Raci" ve "Cehennemde ateşi bol olsun" biçiminde sloganlar attı.

Haklarını helal etmediklerini söyleyen grup, o dönemde 3 arkadaşlarının yaşamlarını yitirdiğini söyledi. Cenazenin Türk Bayrağı'na sarılı olmasına da grup tarafından tepki gösterildi. Tetik için askeri tören ise yapılmadı. Selimiye Camii'nde düzenlenmesi düşünülen cenaze töreni Şakir'in Camii'nde yapıldı.

Tokat'ın Erbaa ilçesinde, 1931 senesinde dünyaya gelen Raci Tetik, Temmuz 1980'de Mamak Askeri Cezaevi Komutanı olarak atandı. 12 Eylül darbesiyle beraber cezaevini 4 sene idare etti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal