Eski Eşi Silahla Vurdu, Devlete 200 Bin Liralık Tazminat Davası Açtı!

İzmir'de hakkında koruma kararı olmasına karşın eski eşi tarafından silahlı saldırıya uğrayan Jale Soydan, devletin kendisini koruyamadığı gerekçesi ile 200 bin liralık tazminat davası açtı.

15.11.2018-11:15 - (Son Güncelleme: 15.11.2018-11:07) Eski Eşi Silahla Vurdu, Devlete 200 Bin Liralık Tazminat Davası Açtı!

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde, boşandığı Salih Kapıdere'nin (67) tabancayla vurarak ağır yaraladığı avukat Jale Soydan (54), hakkında koruma kararı olmasına karşın devletin kendisini koruyamadığı nedeni ile 200 bin TL'lik maddi ve manevi tazminat davası açtı. İdare Mahkemesi'nin reddettiği kararı Bölge İdare Mahkemesi de kabul etti. Benzer bir dava için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin verdiği kararı da emsal gösteren Soydan, hukuk mücadelesini devam ettirmek için davayı Danıştay'a gitti.

ESKİ KOCASI TARAFINDAN SALDIRIYA UĞRADI

Karşıyaka'da Mavişehir Mahallesi'nde 2015 senesinin Nisan ayında cereyan eden olayda, hakkında koruma kararı olan 2 çocuk annesi avukat Jale Soydan, evinden çıkıp aracına gitmek için otoparka doğru yürürken boşandığı Salih Kapıdere'nin saldırısına uğradı.

17 YIL 6 AY HAPİS CEZASINA MAHKUM OLDU

Salih Kapıdere'nın tabancasından çıkan 13 kurşundan 8'inin vücuduna denk geldiği Jale Soydan, ağır yaralandı. Emekli işçi Salih Kapıdere, eski eşinin öldüğünü düşünüp, bıraktı. Salih Kapıdere son kurşunu kendi başına sıkmaya uğraştı fakat yapamayınca gözaltına alınıp tutuklandı. Karşıyaka 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'öldürmeye teşebbüs' suçundan yargılanan Salih Kapıdere, 17 sene 6 ay hapis cezasına mahkum edildi. Salih Kapıdere, bulunduğu cezaevinden yolladığı mektuplarda eski eşine dönük tehditlerini devam ettirdi. Soydan, Kapıdere'nin kendisine ölüm tehdidinde bulunması sebebi ile savcılığa suç duyurusu yaptı. Salih Kapıdere bu davada da 1,5 sene hapis cezası aldı.

TAZMİNAT DAVASI AÇTI

Avukat Jale Soydan, İzmir'in Dikili ilçesinde, şiddet gördüğü eşi tarafından sokak ortasında öldürülen Selma Civek'in akrabalarının başvurusunu değerlendiren Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin, vatandaşının hayat hakkını koruyamadığı gerekçesi ile Türkiye'yi, tazminat ödemeye mahkum ettiği kararı emsal gösterip, İçişleri Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na, 200 bin TL'lik maddi ve manevi tazminat davası açtı. İzmir 5'inci İdare Mahkemesi, hem Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nı hem de kendisini korumakla yükümlü polisin bağlı olduğu İçişleri Bakanlığı'nı kusursuz görüp, Jale Soydan'ın tazminat isteğini kabul etmedi. Mahkeme red gerekçesinde, Jale Soydan'ın, eski kocası kendisini silahla tehdit ettiği esnada, 13 dakika süresince polisi aramadığını, bu sebeple koruma kararı şartlarına aykırı davrandığını iddia etti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal