Eski EDOK Komutanı Cezası Belli Oldu

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, mahkemede sanıklara müebbet hapis cezası verildi.

27.04.2018-16:53 - (Son Güncelleme: 27.04.2018-16:45) Eski EDOK Komutanı Cezası Belli Oldu

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, dönemin Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) Eğitim ve Doktrin Komutanlığı (EDOK) Muharebe ve Muharebe Eğitim Destek Komutanı eski korgeneral Metin İyidil ve dönemin EDOK kurmay başkanı Hamza Koçyiğit'in de aralarında bulunduğu üç general ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldığı bilgisi geldi.

Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesinde yapılan duruşmaya tutuklu ve tutuksuz sanıklarla avukatları ve şikayetçi sıfatıyla da Başbakanlık avukatı Fatih Altınbaş katıldı. Sanıklardan Koçyiğit, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi'yle (SEGBİS) duruşmaya bağlantı kurdu.  Duruşmada, tutuklu sanıklardan eski Harekat Eğitim ve Öğretim Daire Başkanı tuğgeneral Lütfi İhsan Yanıkoğlu, olayla ilgili hakkındaki suçlamalara karşı savunmasını yaptı.  Üzerine atılı suçlamaları kabul etmeyen sanık Yanıkoğlu'nun savunmasını tamamlamasının sonrasında karar için ara verildi. Aranın ardından Mahkeme Başkanı Hüsamettin Otçu, hükmü açıkladı.

Hükme göre, sanıklardan eski KKK EDOK Muharebe ve Muharebe Eğitim Destek Komutanı korgeneral İyidil, olay tarihinde tümgeneral rütbesiyle EDOK Kurmay Başkanı olan Koçyiğit ve eski Harekat Eğitim ve Öğretim Daire Başkanı tuğgeneral Yanıkoğlu, "anayasal düzeni ihlale teşebbüs" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Mahkeme, sanıklardan dönemin EDOK Okullar Komutanı eski korgeneral Abdullah Barutcu, dönemin Muharebe Geliştirme Başkanı eski tuğgeneral Mehmet Topçu ve gözlem subayı Ersal Duman'ın ise üzerlerine atılmış suçlardan beraatlerine karar verdi.

Cumhuriyet savcısı, esas hakkındaki görüşünde, İyidil, Koçyiğit ve Yanıkoğlu hakkında "anayasal düzeni ihlal" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesini istemişti. Sanıklardan Barutcu hakkında ise "terör örgütü üyeliği" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası talep eden savcı, Topçu ve Duman'a ilişkin ise beraat talebinde bulunduğu bildirilmişti.

 Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal