Eşinin Aracına GPS Koydu, Mahkeme Suçlu Buldu

İzmir'de kendisini aldattığı iddiası ile eşine boşanma davası açan adam, eşinin arabasına gizlice GPS taktı. Eşin şikayeti üzerine açılan soruşturmada mahkeme takipsizlik kararı verirken, Yargıtay, özel yaşamı ihlal ettiği için kararı bozarak emsal niteliğinde karar verdi.

16.10.2020-16:45 - (Son Güncelleme: 16.10.2020-15:49) Eşinin Aracına GPS Koydu, Mahkeme Suçlu Buldu

İzmir'de geçtiğimiz yıl meydana gelen olayda, B.B. adlı şahıs, eşi A.B.'nin kendisini aldattığı iddiası ile boşanmaya karar verdi. Mahkemeye başvuran ikili, boşanmak istediklerini beyan etti.

Eşine tazminat ve nafaka vermek istemeyen genç adam, aldatıldığını kanıtlamak için sahibi olduğu araca GPS taktırıp, araca kayıt cihazı yerleştirdi. Aracı kullanan A.B., kamerayı fark ederek savcılığa suç duyurusunda bulundu.

TAKİPSİZLİK KARARI VERİLDİ

Savcılık, soruşturma sonucunda genç adamın özel hayatını ihlal etmediğini iddia ettiği eşiyle evlilik birliğinin devam ettiği, taraflar arasında özel hayatın gizliliğini ihlal edecek suç olmadığını belirterek takipsizlik kararı verdi. Genç kadın savcılığın verdiği takipsizlik kararına itiraz etti.

YARGITAY TAKİPSİZLİK KARARINI BOZDU

Dosyayı yeniden inceleyen Yargıtay, eşinin kiminle, neden, nasıl, nerede ve ne zaman görüştüğü gibi hususları öğrenmek amacıyla eşinin bilinmesini istemeyeceği özel yaşam alanını GPS cihazıyla takip ederek ihlal ettiğini ve evlilik birliğinin eşlerin sınır olmaksızın birbirlerini gözetleyebileceği ve denetleyebileceği anlamına gelmeyeceğini belirterek kararı bozdu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal