Eşini Kurtarmak İçin Yola Çıktı, 70 Türk'ü Kurtardı

Nuriye Kaputoğlu, aracında uyuşturucu olduğu iddiası ile Gürcistan'da gözaltına alınan eşi için harekete geçti. Sadece eşini kurtarmakla kalmayan Kaputoğlu, 70 Türk'ü daha kurtardı.

07.03.2019-14:36 - (Son Güncelleme: 07.03.2019-14:31) Eşini Kurtarmak İçin Yola Çıktı, 70 Türk'ü Kurtardı

Gürcistan'da, aracında eroin olduğu iddiası ile tutuklanan eşi Hamza Kaputoğlu'na kurulan tuzağı verdiği uluslararası mücadeleyle meydana çıkaran ve eşiyle beraber 70 Türk'ü cezaevlerinden çıkaran Nuriye Kaputoğlu , 'Dünya Kadınlar Günü' sebebiyle teşekkür belgesiyle ödüllendirildi. Kaputoğlu'nun uğraşları ile Gürcistan'da mali polis içerisindeki çete örgütlenmesi meydana çıkarken, içlerinde polis ve gümrük yetkililerinin de olduğu çok sayıda kişi tutuklandı.

Rize'de ikamet eden 2 çocuk annesi, ev kadını Nuriye Kaputoğlu'nun yaşadıkları, 2010 senesinde eşi Hamza Kaputoğlu'nun Gürcistan'ın Acara Özerk Cumhuriyeti'nin Batum şehrine gitmesiyle başladı. Artvin'in Sarp Sınır Kapısı'ndan Gürcistan'a giden Kaputoğlu, gümrükte, aracında 150 miligram gram eroin maddesi olduğu iddiası ile gözaltına alınmasının ardından aynı senenin ekim ayında tutuklandı. Eşinin suçsuz olduğuna inanan Kaputoğlu, Türkiye ve Gürcistan'da büyükelçilikler, konsolosluklar ve dışişleri bakanlıklarının kapılarını çaldı. Kaputoğlu, tuzak kurulduğunu söylediği eşi için kurumlardan destek istedi. Kaputoğlu, eşi gibi çok sayıda Türk vatandaşına da tuzak kurulduğunu öğrencince akrabaları ile bir araya gelerek, 'Mağdur Aileler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni kurdu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal