Esenyurt'taki Minibüslerde Fazla Yolcu Sorunu Devam Ediyor

Esenyurt'taki minibüslerde görüntü değişmedi. Coronavirüs sürecinin ilk gününden bugüne kadar fazla yolcu taşıyan şoförleri yedikleri ceza da durdurmuyor. Dün yapılan denetimlerde 14 kişilik minibüste 42 yolcu çıktı.

07.07.2020-11:17 - (Son Güncelleme: 07.07.2020-12:10)

Coronavirüsle mücadele kapsamında birçok önlem alınırken, bunlardan biri de yolcu taşımacılığı yapan araçlar için oldu. Toplu taşımalara yolcu sınırlaması getirilirken, özellikle Esenyurt hattında çalışan şoförler bu tedbirlere çok uymadı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Sivil Trafik Ekipler Amirliği ekipleri dün Esenyurt'ta uygulama yaptı. Ekiplerin durduğu minibüslerin çoğunda yolcu sayısı sınırlamasına uyulmadı. Durdurulan minibüslerden birinde 12 yerine 24 yolcu çıktı.

Durdurulan başka bir minibüsteki yolcu sayısı ise Esenyurt'taki durumun ne kadar vahim olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Uygulama kapsamında durdurulan minibüsten 14 yerine 42 yolcu çıktı.

Kuralları ihlal eden sürücülere hem il Hıfzısıhha Kanunu’na muhalefetten 3 bin 150 TL hem de fazla yolcu taşımaktan 104 TL para cezası uygulandı.

ESENYURT'TAKİ MANZARA DEĞİŞMİYOR

Öte yandan Esenyurt'ta salgın sürecinin başından bugüne kadar bu durum değişmedi. Esenyurt hattındaki şoförlerin çoğu alması gerekenden fazla yolcu alarak halk sağlığını tehlikeye attı. Şoförlere kesilen cezalar da caydırıcı olmadı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal