Esenyurt'ta Minibüsçüleri Ceza Durduramıyor!

Coronavirüs tedbirleri kapsamında toplu taşımalara yüzde 50 kuralı getirilirken, Esenyurt'ta minibüsçüler ilk günden beri bu kurala uymuyor. Ceza yemelerine rağmen minibüs şoförleri minibüsleri doldurmaya devam ediyor.

15.05.2020-12:50 - (Son Güncelleme: 15.05.2020-13:22)

Coronavirüs tedbirleri kapsamında toplu taşıma araçlarına, kapasitesinin yüzde 50'si kadar yolcu taşıma hakkı tanındı. Fakat ilk günden bugüne kadar Esenyurt'ta bu kurala birçok minibüs şoförü uymuyor. Dün akşam saatlerinde, Esenyurt'ta Fatih Sultan Mehmed Caddesi üzerinde Esenyurt Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından denetim yapıldı. Yüzde 50 kuralına uyan şoförlere teşekkür edilirken, bu kurala uymayan ve minibüsleri ağzına kadar dolduran şoförlere ceza yazıldı. Ayrıca, dışarı çıkması yasak olan bir bebeğin de bebek arabasında taşındığı dikkatlerden kaçmadı.

Yolcular da bu durumdan şikayetçi olduklarını dile getirdi. Bir yolcu, sabah fazla yolcu aldığı gerekçesiyle minibüs şoförü ile tartıştığını dile getirdi ve şoförün "Cezayı ben ödüyorum sen mi ödüyorsun?" dediğini söyledi. Daha sonra da "Ona, 3 lira kazanacağın parayla sağlığımla oynayamazsın' dedim. Az önce aradım yine şikayet ettim." dedi.

"DEFALARCA ŞİKAYETTE BULUNDUK"

Evine dönmek için minibüs kullanan iki sağlık çalışanı ise "Şoförler, fazla yolcu alırım ceza öderim' diyor. Oturarak gitmeyi tercih ediyoruz. Ancak çok sayıda ayakta yolcu alıyorlar." dedi ve CİMER'e defalarca şikayette bulunduklarını belirtti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal