Esenyurt'ta Fazla Yolcu Sorunu Devam Ediyor: 12 Yerine 37 Yolcu Çıktı

Esenyurt'taki minibüslerde coronavirüs sürecinin ilk gününden beri fazla yolcu sıkıntısı yaşanırken, bu durum değişmedi. Yapılan denetimde bir minibüste 12 yolcu yerine 37 yolcu çıktı.

09.07.2020-09:35 - (Son Güncelleme: 09.07.2020-09:45) Esenyurt'ta Fazla Yolcu Sorunu Devam Ediyor: 12 Yerine 37 Yolcu Çıktı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Sivil Trafik Amirliği Ekipleri coronavirüsle mücadelede kapsamında minibüslere yapılan denetimlere devam ediyor.

Dün gündeme getirdiğimiz Esenyurt’ta günün her saati kontroller devam ederken, ceza yiyen şoförler inatla fazla yolcu almaya devam ediyor.

Doğan Araslı Bulvarı üzerinde uygulama yapan ekipler durdurdukları bir yolcu minibüsünde oturan yolcu sayısı 12 yerine ayaktaki yolcularla beraber 37 yolcu ile karşılaştı. Sürücüye 3 bin 150 lira para cezası kesildi. Ekiplerin yaptıkları denetimlerde bir işçi servisinde 3 kişi fazla taşındığı tespit edilerek cezai işlem uygulandı.

DENETİMDEN KAÇMAYA ÇALIŞTI

Ekiplerin uygulamalarında polisi görünce kaçmaya kalkışan bir minibüs ise kısa süreli kovalamaca sonucu yakalandı. Ekiplerin denetiminde bu minibüste ise 11 yolcu fazla çıktı. Sürücüye hıfzıssıhha kanununa muhalefetten 3 bin 150 lira ve fazla yolcu taşımaktan 104 lira para cezası uygulandı. Öte yandan ekiplerin yaptığı denetimler drone ile havadan görüntülendi.

'BAZI DURAKLAR BİLİNÇLİ OLARAK YAPIYOR'

İstanbul Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Kazım Bilge Haber365'e yaptığı açıklamalarda fazla yolcu taşınmasının kendilerini de rahatsız ettiğini vurguladı. Bu durumu bazı durakların bilinçli olarak yaptığını belirten Bilge, Esenyurt'u örnek gösterdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal