Esenyurt'ta Coronavirüs Kuralına Uymayan Şoför Minibüse 35 Yolcu Aldı

Coronavirüsle mücadele kapsamında yolcu kısıtlaması uygulanırken, kapasitenin yarısı kadar yolcu alınmasına karar verildi. Esenyurt'ta ise bazı şoförler ilk günden beri bu kurala inatla uymuyor. Bir şoför minibüse 35 yolcu aldı.

01.06.2020-12:55 - (Son Güncelleme: 01.06.2020-12:42) Esenyurt'ta Coronavirüs Kuralına Uymayan Şoför Minibüse 35 Yolcu Aldı

Coronavirüsle mücadele kapsamında birçok önlem alındı. Bu kapsamda yolcu taşımacılığında da önlemler alındı ve araçların kapasitesinin yarısı kadar yolcu almasına karar verildi. İstanbul'da bu kuralın en çok ihmal edildiği semt ise Esenyurt oldu. Esenyurt'ta birçok şoför fazla para kazanmak uğruna insan sağlığını hiçe saydı. Yolcuların da bu duruma tepki göstermemesi ve bu şartlar altında yolculuğa devam etmesi dikkatlerden kaçmadı. 

Esenyurt Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bu sabah Mehterçeşme Mahallesi Cumhuriyet Caddesi'nden geçen yolcu minibüslerini durdurarak denetim yaptı. Durdurulan 3 minibüste en az 30'ar yolcu olduğu tespit edildi. 14 koltuğa 7 yolcu alması gereken minibüslerden birinde ise tam 35 yolcu olduğu tespit edildi.

Araçlara 3 bin 180, sürücülere ise fazla yolcu almak suçundan 104 TL olmak üzere 3 bin 284'er TL ceza kesildi. Araçlardaki fazla yolcular indirildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal