Esed Rejimi İdlib'i Bombalamaya Devam Ediyor

Beşşar Esed rejiminin "İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'ndeki" sivil yerleşimlere yoğun hava ve kara saldırıları hız kesmeden sürüyor.

13.06.2019-11:05 - (Son Güncelleme: 13.06.2019-11:00)

Esed rejimi, akşam saatlerinden itibaren Han Şeyhun ve Kefrenbil ilçeleri ile Temeniya beldesine, Termela, Abidin, Maarathırma ve Sfuhen köylerine havadan ve karadan yoğun saldırılar gerçekleştiriyor. 

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) unsurlarından Nasır ordusu sözcüsü Muhammed Raşid, yaptığı açıklamada, askeri muhalifler ile Esed rejimi arasında bir ateşkes olmadığını aktardı.

Raşid, "Sosyal medyada doğru olmayan bir ateşkes haberi yayıldı. Esed rejimi ile askeri muhalifler arasında herhangi bir ateşkes sağlanmadı. Rejim ve destekçileri son 3 günde çoğu çocuk 30’dan fazla sivili öldürdü. Hangi ateşkesten bahsediliyor." ifadelerini kullandı.

Doğru olmayan ateşkes haberlerinin, askeri muhaliflerin rejim karşısında ilerlediği dönemlerde kasıtlı olarak yapıldığını belirten Raşid, "Bu tür yalan haberler rejime zaman kazandırmak için yapılıyor. Bu sayede Esed rejiminin savaş uçaklarına bakım yapılması ve takviye birlik göndermesi amaçlanıyor." şeklinde konuştu.

İngiliz Haber Ajansı Reuters, akşam saatlerinde Rus medyasına dayandırarak "Türkiye ve Rusya'nın ara buluculuğunda İdlib'de ateşkesin sağlandığını" açıklamıştı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal