Esad'dan Kritik Afrin Hamlesi!

Afrin'deki teröristlerin imha edilmesi için gerçekleştirilen Zeytin Dalı Harekatı sürerken, PKK/PYD-YPG'nin Afrin'i devretmek istediği Suriye rejiminin sahada askeri kabiliyeti bulunmuyor.

20.02.2018-09:22 - (Son Güncelleme: 20.02.2018-09:14) Esad'dan Kritik Afrin Hamlesi!

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgilere göre, PKK/PYD-YPG'nin Afrin'i devretmek istediği Suriye rejiminin sahada askeri kabiliyeti bulunmuyor. Ordunun çoğunluğu dağılmış vaziyette. Esad'ın karadan İranlı milislerin, havadan da Rusya'nın desteği bulunmadan Halep'in kuzeyinde hareket etmesi söz konusu olamaz. Rejim ordusunu ise İran Şii milislerle destekleyerek düşmemesini sağlıyor. İran'ın farklı ülkelerden Şii grupları devşirerek Suriye'ye getirdiği ifade ediliyor.

Esad'ın, rejimini ayakta tutabilmek için İran'daki Şii'lerle beraber Afganistan ve Pakistan'dan da Suriye'ye takviye yaptığı ortaya çıktı. İran'ın girişimleriyle durumu kötüye giden Afganistan ve Pakistan'daki Şiiler, Suriye'de savaşmak için ikna edilerek önce İran'a sevk ediliyor. Erkeklerin Suriye'de savaşmayı kabul etmelerinin ardından ailelerine kimlik ve oturum izni verileceği ve hayatlarının garanti altına alınacağı yönünde sözler veriliyor. Ailede savaşabilecek vaziyette olan erkekler de para karşılığında Esad rejimi için Suriye'ye getiriliyor.

Sputnik Türkiye'ye açıklama yapan Suriye Parlamentosu milletvekili Ömer Osi, Suriye ordusunun Afrin için YPG'ye silah desteğinde bulunduğunu öne sürdü. Rejim kuvvetlerinin YPG'ye hiçbir zaman doğu cephesindeki yolları kapatmadığını ifade eden Osi "Devamlı görüşüyorlar. Gıda yardımı da yoluyor" dedi. Sahadaki bu durumdan haberi olan Türkiye ise, hem İran hem Rusya nezdinde konuyla ilgili harekete geçti. "Suriye'de kimsenin toprağında gözümüz yok" mesajı verilirken, Türkiye'nin Suriye'deki tek hedefinin terör örgütleri ve onların kirli oyunları olduğunun altı çizildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal