Esad Rejimi İdlib'e Saldırdı: 24 Sivil Hayatını Kaybetti

Esad rejiminin, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'ne yaptığı saldırılarda 24 sivil hayatını kaybetti.

28.05.2019-21:22 - (Son Güncelleme: 29.05.2019-14:05)

Suriye'de Esad rejimine ait savaş uçaklarının, "İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi" sınırları içerisinde bulunan yerleşimlere gerçekleştirilen saldırılarda 24 sivil hayatını kaybederken, saldırıda onlarca sivil de yaralandı.

HAVA VE KARA SALDIRILARI DÜZENLENDİ  

Esad rejimi ordusu ve İran destekli terörist gruplardan oluşan rejim güçleri, "İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi" sınırları içinde bulunan İdlib'in Han Şeyhun ve Kefrenbil ilçesi ile İhsem beldesi El Habit, Marrtemanter, Sufuhen, Krisaa, İhsem, Rekaya ve Şeyh Mustafa köyleri, Halep'in batı kırsalında Kefer Halep ile El Etarib ilçesi ve El Bavvabiyye köyü, Hama'nın kuzey kırsalındaki Latamine ve Kefer Zita ilçesine akşam saatlerinde hava ve kara saldırıları gerçekleştirildi.

24 SİVİL HAYATINI KAYBETTİ  

Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Esad rejimine ait savaş uçaklarının hava saldırılarında İdlib'in Ariha ilçesi, İhsem, Maretemater, Sfuhen ve Han Es Sübül köylerinde 8 sivil, Halep El Etarib ilçesi ile Kefer Halep ve El Bevvabiyye köyünde 12 sivil olmak üzere sivil daha hayatını kaybederken, onlarca sivil de yaralandı. Sabah saatlerinde düzenlenen hava saldırısında 4 sivil hayatını yitirdi. Böylece gün içerisinde İdlib ve Halep'teki sivil yerleşimlere gerçekleştirilen hava saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 24'e yükseldi.

SAĞLIK MERKEZİ HEDEF ALINDI  

Esad rejimi ve destekçilerinin sabah saatlerinde gerçekleştirdiği saldırılarda Kefrenbil ilçesi ile Rekaye köyünde iki sağlık merkezi hedef alındı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal