Erzurum'da Koronavirüs Tedbirleri Kapsamında Yeni Kısıtlamalar

Erzurum'un Oltu ilçesinde koronavirüs önlemleri kapsamında iki hafta süreyle cenaze namazı, taziye, defin ve halk pazarlarına yönelik yeni kısıtlamalar getirildi.

24.10.2020-17:41 - (Son Güncelleme: 24.10.2020-17:59) Erzurum'da Koronavirüs Tedbirleri Kapsamında Yeni Kısıtlamalar

Erzurum'un Oltu ilçesinde koronavirüs tedbirleri kapsamında iki hafta süreyle cenaze namazı, taziye, defin ve halk pazarlarına yönelik yeni kısıtlama kararları alındı.

Kaymakamlıktan yapılan açıklamaya göre, vaka sayısının yükselmesi nedeniyle İlçe Hıfzısıhha Kurulu tarafından yeni düzenlemelere gidildi. İlçede Covid-19 vakalarının hızla artış göstermesiyle mücadele etmek amacıyla ilçe merkezinde ve mahallelerde taziye evi, taziye çadırı ve açık alanlarda taziye için alan kurulması yasaklandı.

Buna göre mahalle muhtarlıkları ve şahısların ses cihazları, mesaj, sosyal medya yoluyla duyuru yapılmasına izin verilmeyecek. Cenazelere ise birinci ve ikinci dereceden yakınlar ile görevliler haricinde kimsenin katılımına müsaade edilmeyecek.

Cenazelerde 50 kişiden fazla kimsenin bulunmamasına, taziye ziyaretinde bulunulmamasına ve konunun İlçe müftülüğü tarafından takip edilmesine, defin işlemlerinin ise vakit namazları dışında düzenlenmesine karar verildi.

İlçede çarşamba günü kurulan halk pazarının 15 gün süreyle kurulmaması kararlaştırıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal