Ertuğrul Çetin Pursaklar'ın Yeni Belediye Başkanı Oldu

31 Mart seçimlerinde Pursaklar Belediye Başkanı seçilen Ayhan Yılmaz görevinden istifa etmişti. Pursaklar Belediye Meclisi'nde yapılan seçimle AK Partili Ertuğrul Çetin yeni başkan seçildi.

09.05.2019-17:01 - (Son Güncelleme: 09.05.2019-17:48)

Geride bıraktığımız yerel seçimlerde Pursaklar Belediye Başkanı olan ve 1 Mayıs’ta sağlık problemlerini gerekçe göstererek vazifesinden istifa eden Ayhan Yılmaz'ın yerine geçen isim netleşti. Pursaklar Belediye Başkanlığı için 31 üyeli Belediye Meclisi'nde dün seçim yapıldı. AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ve AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan da katıldı.

Meclis’te 23 meclis üyesi olan AK Parti’nin aday gösterdiği Ertuğrul Çetin, gizli yapılan oylamada Cumhur İttifakı’nın ortağı olan 5 MHP’li üyenin de desteği ile 3. turda salt çoğunluğun oyunu alarak Pursaklar’ın yeni belediye başkanı oldu.

Oylamanın sonrasında yeni belediye başkanı tebrikleri kabul etti. Yeni seçilen belediye başkanının vazife süresi, yerine seçildiği başkanın vazife süresi ile sınırlı olacak. 31 üyeli Pursaklar Belediye Meclisi’nde AK Parti’nin 23, MHP’nin 5, İYİ Parti’nin de 3 meclis üyesi var.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal